Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes kismama vagyok, a...

11 hetes kismama vagyok, a napokban tudtam meg, hogy ikerterhes. Olyan emberek véleménye érdekelne, akik hasonló cipőben járnak. Mennyi esélyem lesz a természetes szülésre, valamint hogy ne legyek veszélyeztetett terhes?

Figyelt kérdés
Még nem teljesen sikerült feldolgoznom az információt, ugyanis soha nem volt ikerterhesség, természetes úton stimulálószerek nélkül történt a fogantatás, ami elsőre össze is jött, így eléggé nagy meglepetésként ért a hír. Nagy valószínűséggel kétpetéjűek, de ezt még biztosan nem tudták megmondani.Ezen kívül ikrek témával kapcsolatban bármilyen információt nagyon szívesen veszek, hogy fel tudjak készülni időben mindenre.

2018. jún. 20. 13:06
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató információkat. Majd alakulnak a dolgok, úgyse tudok semmit tervezni előre, ahogy látszik is. :D
2018. jún. 20. 15:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha mind a kettő koponyavégű lesz a terhesség végére, és támogató dokid van, simán lehet hüvelyi úton szülni. Minden más fekvéskombináció esetén nem szokták erőltetni a dolgot.
2018. jún. 20. 17:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát nálunk szóba sem jött a császár. Sima szülésre készültünk, egyik meg is lett simán, majd másik keresztbe fordult, s rohanás sürgősségi császárra. Bár 19 éve volt, azóta lehet, hogy minden más. A komplikáció ellenére legproblémamentesebb volt a felgyógyulásom (ezen kívül szültem még 3-at simán), úgy hogy volt gát metszésem és császáros függőleges sebem is egyszerre.
2018. jún. 20. 21:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha császár lesz, ne félj tőle! Ma már elég kevés kórház az ahol nem adják oda azonnal a gyerekeket császárnál is.

Bababarát kórházban melletted lehet bent az osztályon is és ha szükséges, persze eleinte biztos segítenek, főleg ikrekkel, de te fogod rendezgetni őket.

Nekem császárom volt mindkét babámmal és nagyon pozitív élményként maradt meg, szerintem a szuper dokimnak köszönhetően! A műtét közben végig dumáltunk, viccelődött és jelezte, h éppen hol tartunk, ez nagyon sokat segített. Az a pár nap, amit bent kell tölteni meg csak eltelik valahogy. Fel a fejjel, minden rendben lesz!

Amúgy a Lifetiltes Leitner Olgi most szült ikerlányokat császárral és utolsó percig ,,aktív" volt ő is, nem feltétlenül kell ezt negatívan felfogni szerintem. ;)

2018. jún. 21. 09:03
 15/17 Nachos1199 válasza:
szia!! 25 voltam mikor kiderult hogy spontan ikerterhes vagyok, es ugyanugy feltem mint most te! (ezert is irok most neked) azota ketevesek az ikerfiaim !!! es minden rendben ment a szules is termesetesen lezajlott Csekely par ora alatt :) ugyhogy ne aggodj bar tudom konnyu mondani mivel elso gyerekeimet szultem riogattak a szulessel es rettegtem tole de hidd el meg lehet csinalni es ne higyj senkinek aki riogat !!! gyonyoru ket egeszseges yerekekm van ami a legnagyobb kivaltsag !!! sok erot es kitrtast kivanok neked !!! es elvezdd ki a terhesseget en utolag ugy gondolom nem elveztem ki :D mert utana nem lesz megallas !!!! :D
2018. jún. 22. 14:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Az ikerterhesség automatikusan veszélyeztetett terhesség. Nekem nem volt soha, mindig egyetlen baba volt a pocakban, de amúgy tényleg előfordul, hogy csak az első trimeszter vége felé kerül elő a másik baba. Dokim is mondta, hogy sok kollégája nem is nézelődik tovább, ha látja az embriót, akkor leméri és ennyi, ő pedig jól megforgatta bennem a hüvelyi UH vizsgálóját, hogy kizárja/felfedezze az ikerterhességet illetve a méhen belüli problémákat. Még azt is megnézte, hogy méhen kívül, petefészekben vagy petevezetőben nincs-e másik baba, mert azt sajnos el kell venni. Szóval nem te vagy az egyetlen, aki csak az első genetikai UH előtt nem sokkal szerez tudomást az ikerterhességről.

Császár: a legtöbb helyen inkább nem kockáztatnak, automatikusan műtik az ikreseket. Előfordul már olyan is, hogy az első baba simán, a másik meg császárral született. Unokatestvérem szobatársa volt az anyuka, nehéz szülés után vitték műteni, leesett a B iker szívhangja, úgyhogy alul gátseb, a pocakon meg vágás. De ha azt vesszük, nem nagyon férnek el, A iker faros, B iker fejvégű, összeakadhat a buksijuk és kész a baj. Vagy ha harántban van egyikük. Néhány helyen adnak esélyt természetes ikerszülésre (budapesti Szt. Imre és Szt. István), de ott nincs pl. PIC és koraszülött osztály. Persze az ikrek többsége korábban is jön, több lehet a terhesség alatt a szövődmény, ezért is automatikusan veszélyeztetett egy ikres kismama. Tudom, ez így sokkolóan hangzik, de gondolj arra, hogy egyszerre két cukiságot is kapsz, ketten fognak átölelni, amikor anyák napján felköszöntenek, szoros lesz köztük a kapcsolat, együtt nőnek fel és a legyen-ne legyen testvér dilemmát is megoldotta a természet.

Nekem a jelenlegi az ötödik terhességem. Négy felett magas kockázatú és a leletem szerint veszélyeztetett terhes is vagyok csak emiatt. Azt mondta a doki, hogy az ötödik vagy afeletti terhesség akkor is veszélyeztetett, ha előtte nem is sikerült mindet kihordani, mondjuk az előzőek megszakadtak az 5-6. héten, attól még végig veszélyezetett leszek. Ha meg mind élveszüléssel végződött, akkor pláne, mert nem biztos, hogy bírja majd a méhszáj. Szóval engem is beparáztattak. :D

2018. jún. 28. 20:06
 17/17 anonim válasza:
Szia! Valami hír rólatok? Kíváncsi vagyok :) ha jól számoltam azóta már ki is bújtak :)
2019. jan. 5. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!