Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sokat olvasom, hogy a baba...

Sokat olvasom, hogy a baba elveszi ami kell neki, de mit?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem, hogy az első három hónap(ha nem több) sokaknak, és nekem is rázós. Eszem eszem de nagyon keveset tudok(húst abszolút nem tudok, rágondolok rosszul vagyok). Ritkán hálisten ,de ki is hányom, amit eszek :( Ma is pl a semmiből. Ettem keveset egyszer csak rámjön a hányinger váratlanul egyik percről a másikra és minden kijött. A kérdésem az lenne, hogy aggódom (pláne ikrek), hogy fognak fejlődni? Egyszer már tettem fel kérdést, ott sok anyuka azt írta, hogy a baba elveszi ami neki kell, attól függetlenül mennyit eszem. És máshol is olvastam ilyet. Dokim aztmondta annyit egyek amennyi jólesik, erőltetni nem szabad mert abból hányás lesz. Vitamint mondjuk szedek. De a fő kérdésem, hogy mit vesznek el belőlem, ha alig eszem? Vagy pl más kismamából, aki még többet hányik,mint én? 11hkm vagyok, és ahelyett, hogy a súlyom gyarapodna a terhesség elejétől inkább fogytam 5kilót.

2018. jún. 20. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

30hetes vagyok ikrekkel:)

Ugyanez volt a helyzet velem az elejen mint veled,es mostanra is 3kg-t hiztam. Illetve a babaim. De nekem a vitaminra mondtak peldaul,hogy azert szedjem mert az nekem potlas. Amilyen nyomelemekre,stb-kre szukseguk van elvonjak a szervezetedbol. (Vas,magnezium,kalcium egyebek) A kajarol meg annyit,majd megjon az etvagyad egyszecsak:) Nekem a vedonom azt mondta ne aggodjak ezen,mert meg mindig annyit eszek kb mint egy kismadar:)

Jo babavarast!!:)

2018. jún. 20. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A tartalékaidat. Én vitamint se tudok szedni mert még rosszabbul vagyok tőle, sokkal többet hányok. Ha nem szedem, akkor hányok úgy 3 naponta egyszer, ha szedem akkor napi 2-3x is sajnos. Enni amikor bírok, eszek. De előbb lesz nálad jele a hiánynak, minthogy a baba ne kapja meg, amit kell.
2018. jún. 20. 11:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor már tényleg megnyugodtam :) viszont jó babavárást :) Hát énis sokaktól hallom, hogy a vitamintól hánynak. Én mondjuk nem, de anno egy barátnőm is így volt. Aztán leváltotta a vitamint másra, és az benne maradt. Próbáltad már? :)
2018. jún. 20. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén, hetekig annyira kivoltam, hogy mást se mertem próbálni. Femibiont szedek egyébként. De most a 10. hétben vagyok, pár napja már sokkal jobban vagyok, úgyhogy lassan elkezdek próbálkozni, hátha.
2018. jún. 20. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az embrió tulajdonképpen egy parazita a testben, de nem szó szerint a gyomrodból "táplálkozik", hanem a vérkeringésen keresztül az egész testedből. Nem baj, ha nem tudsz sokat enni, ott van az egész tested nekik. :)))) És hidd el, tényleg kivonják maguknak, ami kell nekik.
2018. jún. 20. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, a babák élősködnek. Leírom az én esetemet, 60 kilóval estem teherbe, utána folyamatos hányás 7 hónapig, 8. hónapban kiszedték a babát, mert akkor már viszonylag fejlettek és enni egyikőnk sem tudott így. Vitamint is azonnal kihánytam, tehát azt sem szedtem. Szüléskor voltam 58 kg, utána 47. Rengeteg fogam tönkrement, mert kiszedte a kalciumot a lányom, nagyon erős vashiányom lett, vénásan pótolták. A kislány viszont végig hozta az elvárt súlyt és 2600-zal született a 36. hét elején. Szóval ennyire nem kell a babáknak semmi kaja és vitamin. Persze aki teheti egyen rendesen, és egyen vitamint, mert az anyukának lesz vitaminhiánya, de a babáid jól fejlődnek enélkül is.
2018. jún. 20. 12:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Mindent elvesz, amire szüksége van a fejlődéshez. Vitaminokat, ásványi anyagokat, pl a fogorvoshoz is azért kell mennie a kismamának, mert ha nem pótolja megfelelően a baba által elvont kálciumot, akkor a fogai romolhatnak. Azért mondják, hogy nyugodjon meg a kismama, mert a baba elveszi, ami neki kell, mert, ha pl sokat hánysz, és nem viszel be megfelelő mennyiségű tápanyagot, akkor sem a babának lesz baja, hanem max neked valamilyen hiány betegséged. Persze ez se jó, ezért próbálj meg olyat enni, ha éppen tudsz, amiben legalább sok fontos tápanyag van.

Ja, és én is hánytam a vitaminoktól, de nem mindtől, a dm-es pl nem bántotta a gyomrom.

2018. jún. 20. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:

A tápanyagokat.

Az jó, hogy vitamint szedsz, de szedj helyette napi 500 mg magnézium citrátot és 1000 mg kalciumot is, különben rámennek a fogaid. És halolaj kapszulát is, az ereid védelmében. Plusz mindezek nincsenek benne megfelelő mértékben a vitaminokban, és neked is kellenek, meg a gyereknek is.

2018. jún. 20. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!