Tudtátok? Most olvastam az egyik babakönyvben, hogy ha puffasztó ételt főzöl és attól félsz, hogy bántani fogja a baba hasát szoptatás után, akkor a főzőlébe tenni kell egy kis étkezési szódabikarbónát, ami elveszi a puffasztó hatást.
Figyelt kérdés
Én nem tudtam, de kipróbálom.2011. jan. 14. 22:44
1/4 anonim válasza:
Én azt tudtam hogy köményt kell beletenni...szódabikarbónáról még nem hallottam!
2/4 anonim válasza:
Én pedig ezt olvastam nemrég:
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A kelkáposztát főzés közben ne takarjuk le fedővel, így a puffadást okozó illóolajok el tudnak távozni.
3/4 anonim válasza:
Én már évek óta így főzöm a sárgaborsó főzeléket. Suliban tanultuk, hogy mire valók ezek a szerek (szódapor, sütőpor stb.)
Egyébként tényleg nem puffaszt, ha teszel bele. Csak vigyázz, mert annyira habzik, hogy kifuthat az étel, úgyhogy résen kell lenni.:D
4/4 anonim válasza:
Azt nem mondom, hogy nem puffaszt egyáltalán a szódabikarbónával főzött bab, inkább csak kevésbé.
Mondjuk az nem elhanyagolható pl. egy száraz babnál, hogy így hamarabb megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!