Szinte állandóan éhes vagyok, remegek ha nem eszem. Mit csináljak? Attól tartok hogy így nagyon meg fogok hízni?
Minden ismerősöm, családtagom, barátok hánytak, hányingerük volt terhesség alatt, én vagyok az egyedüli akinek még hányingere sincs, nem is volt soha. Kezdettől fogva jó étvágyam van, túl nagy is. Ráadásul mndenki mondta, hogy ő csak 6-9 kg-t hízott, valószínű pont amiatt mert nem ettek sokat, meg ki is hányták.
Ne értsétek félre én nem vágyom arra, hogy minden nap hányjak, de én meg olyan leszek mint szülésig. 4 hónapos vagyok és már 4 kg-t híztam 54 kg-ról. Nem kívánok semmit jobban vagy kevésbé, egyszerűen csak megennék mindent.
Ez mindenkinek más. :) Ha feljön pár plusz kg majd utána ledolgozod, ennyi. :)
Ne vonj meg magadtól semmit, ami jól esik.
"Szinte állandóan éhes vagyok, remegek ha nem eszem."
Ha ez SZÓ SZERINT így van, akkor sürgösen beszélj az orvosoddal, mert ha valaki REMEG kaja nélkül, az valami betegség vagy komolyabb probléma jele.
Ha csak képletesen értetted, akkor meg érdemes az étrendedet átnézni és megfelelöen összeállítani, mert adott esetben tényleg komolyan elhízhatsz, ha folyamatosan eszel, és ezt jól megválasztott étrenddel el lehet kerülni ugy, hogy semmi bajotok sem lesz.
A 20-30 kg-ot hízó kismamák nem azért híznak ennyit, mert szükséges, hanem éppen mert rengeteg feleslseget esznek össze, amire sem a babának, sem nekik nincs szükségük.
Nem véletlen, hogy egy normál terhesség esetén a 10-14 kg közti érték az, ami optimális, ez az, ami tényleg szükséges, feltéve, hogy a kismama normál súllyal lesz terhes. (Elhízott nök esetében még az is normálisnak számíthat, ha a szülés elött könnyebb, mint a terhesség elött volt - mert ez van közelebb a normál súlyhoz!)
Próbálj ésszerű keretek között enni.Sok zöldséget ,gyümölcsöt(bár ez utóbbit este fele már ne edd a gyümölcscukor miatt)csirkemell pld jó hús ha meg tudod enni, de én egész terhesség alatt mellékízét éreztem, megszültem elmúlt:D
Vastartalmú ételeket is vigyél be, mert sok kismama vashiányos lesz a végére.
Salátákat.
Nem mondom én is ettem néha ,,rossz" szénhidrátot.Ha tésztát kívántam akkor tésztát ettem, csak vettem teljes durum tésztát, teljes kiőrlésű termékeket.
Így is többet híztam mint konkrétan 15 kg volt rajtam a plusz. 5kg volt rajtam szülés után pár héttel.A többi a baba volt és a víz, mert vizesedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!