Mennyire lett rossz a genetikai ultrahang eredményem?
35 éves vagyok és Down-ra 1:668 lett a kockázat a 12 hetes genetikai ultrahangon, ami közepes kockázatú. Viszont ezen az oldalon olvastam, hogy a korombeliek többségének sokkal jobb eredményük lett >1:1500.
Az eredmény ez lett:
CRL (ülomagasság): 59,00 mmmm
NT (nyakiredo): 1,00 mmm
DV (ductus ven.): 1,34 Pl
Elvileg ez normális, de nem tudom akkor mi vihette le az eredményt? Azt nézik, hogy van-e valakinek vmilyen betegsége?
Szia!
Nálam pl. a cukorbetegségem számított.
10 hetes voltam, mikor mentem időpontot kérni. Mondtam, hogy 2-es típusú cukorbeteg vagyok (azóta kiderült 1-es típusú, akkor úgy tudtam 2-es),be is írták. Igen, de figyelembe nem vették, mert aki ráírta, azt írta terhességi cukrom van. Igaz, cukorterhelés a 24. héten van, nemis értem miért nem tudta.
Tehát, első eredmény rossz lett, beszélgettünk, aztán valahogy kiderült az elírás. Így újraszámolták, és így már rendben volt.
Azóta 10 hónapos a picim, egészséges.
Szia
37 évesen 3735 lett a down-ra a kockazatom.Elvileg bele számít ha van a csaladotokban genetikai betegség pld nyulszaj,nyitott gerincel szuletett meg meg nem tudom mik,elvileg felsorolva megkaptad egy papíron,bár nem tudom hol hogy mennek a dolgok.Szamit hogy dohányoztak e,letették vagy még dohányzók,számít a vérvétel eredménye,illetve maga az uh.En arra gondolnak hogy a vérvétel eredménye rontott az eredményesen,de ez csak tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!