36. héten 10,5 kg plusz az valóban nagyon sok?
Sziasztok!
Tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi. 55 kg-al kezdtem a terhességem, 157 cm vagyok. Most kezdtem a 36. hetet és 10,5 kg-nál tartok jelenleg. Egyik ismerősöm kérdezte hogy hogy állok a kilókkal, neki mondtam és teljesen kiakadt rám, hogy már most veszélyeztetem a gyerekem életét azzal, hogy ennyit felszedtem...eléggé megijedtem hogy igaza van. Ezért kérdezném a tapasztalt anyukákat hogy ez valóban rengeteg-e és ahogy mondta, lehetetlen leadni?
Köszönöm a válaszokat.
Nem sok. Sokat mar nem fogsz hizni, lehet hogy 2 het mulva szulni fogsz...
Amugy amit most hizol, abbol mar igen sok megy a babara, legalabbis ha jo a lepeny, akkor heti 20-25 dkg-ot is felszednek a vegen.
En vekonyabb vagyok, mint te, elso gyerekkel 25 kg jott fel, az valoban sok volt. Szerencsere hamar oement, de tenyleg sok volt, elismerem, de meg azert sem szolt ram se orvos, se mart, mert azt mondtak, hogy vekony vagyok, jo a vernyomasom, cukrom, elfer rajtam.
Nekem volt inkabb kenyelmetlen, meg is bantam.
A masodik babaval csak 10 kilot hiztam, pedig ugyanolyan vekonyan kezdtem es azt kevesnek ereztem, azert meg az orvos is szolt, hogy mehetne fel tobb, sovany vagyok. De nem birtam hizni jobban.
Most uty gondolom, hogy nekem valahol 15 kg kornyeken van az idealis, attol tobb esztetikai okok miatt nem lenne jo. De szerintem atlag testalkatnal, ha nincs eleve tulsuly, akkor 15 kiloig rendben van.
Masik: a babat akkor veszelyeztetned, ha lenne valamilyen egeszsegugyi problemad es nem torodnel vele. Pl ch dieta kellene, de nem tartanad, vagy rossz lenne a vernyomasod, de nem szedned a gyogyszert, nem jarnal kontrollra, hasonlok.
Akkor fele ennyi hizas mellett is veszelyeztetned a gyereket. Onmagaban a hizassal nem, foleg ennyivel nem.
31. héten tartok 11 kilónál...
Az elsőnél összesen szedtem fel ennyit, de ott csomót hánytam. A másodikkal ugyanígy haladtam, mint most, 14 kg lett a vége.
A beszólós ismerősöd még soha nem szült gyereket, ugye?
Én (egy babával) 36 hetesen 8 kilónál jártam a vége 10-11 lett a 40 hétre. Egy hónappal a szülés után mínuszban voltam a kezdő súlyomhoz képest.
Az ikrekkel 14 kilót híztam a 36. hétre, akkor meg is dícsértek, hogy ez az ideális súlygyarapodás.
Ne hallgass az ismerősödre, az a tipikus narcisztikus személy lehet aki azt hiszi, hogy nála úgy van jól minden ahogy kell. Nekem is dicsekedtek már, köztük a saját anyósom is, hogy ő csak 6 kg-t szedett fel terhesség alatt, meg ő éheztette magát stb.Na gondoltam az aztán jót tehetett a gyereknek. 15 kg-ig a te esetedben még elfogadott a hízás, ez ideális hidd el. Sőt volt olyan csajszi aki 5 kg-t mondott. Elmondanám, hogy anyósom és ez a személy is legalább 20 kg felesleggel rendelkezik jóval szülés után.
Valaki vizesedik és azért is lesz nagyobb a tömege, ami aztán szépen lemegy szülés után.
Teljesen rendben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!