Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban oka van, h csak...

Valóban oka van, h csak harántban és farosan feküdt eddig a kicsi?

Figyelt kérdés

A vedonom szerint altalaban anatómiai (általam) oka lehet vagy rövid esetleg a koldokzsinor, vagy h túl szűk a medencém

28hetes vagyok. Tudom h meg foroghat, csak érdekelne pár vélemény. Orvoshoz januárban megyek, tőle bővebben érdeklődöm majd

2017. dec. 20. 18:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem méhdeformitásom van, ami a 2. babánál derült ki mert az császár lett és akkor látta az orvos. Most a 3.-at várom, 38 hetes vagyok, megint haránt és faros felváltva. Legalább most nem folyt el hamarabb a magzatvíz, mint a 2.-nál 34 hetesen, amit mivel más okot, fertőzést stb nem találtak, okozhatott a harántfekvés is. Az első gyerekemnél talán az volt a szerencse h a lányom az elejétől fejvégű volt, nem kellett neki forgolódni.

De ez én vagyok, sok esetben semmi extra oka.

2017. dec. 20. 18:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Az en gyermekemről az elso uh-k feljegyzései (11, 13 hetesen-a 12.

kimaradt)ferde fekvésű.

15 hetesen már fejvégű fekvésű volt es ugy is maradt.

Szuletes utan 3 honapos koraban vettem eszre hogy a bal karját nem engedi fej fölé emelni enyhen sem, dévényes szerint izomkotottseg. Kesobb kialakult a C tartas is, es enyhe ferde nyaktartas.

A neurologus szerint gyermekem az anyaméhben volt kenyszeres magzatpozban aminek a hely szűke mellett neurologiai okai is vannak, ugyanis az izomlazulast/kötöttseget is az idegrendszer iranyitja.

A kuszast fél karral kezdte az elején, masik karban nem volt erő, de a gyogytorna segitett.

Folyamatosan le van maradva fejlodesben az egesz egyik oldala pl az egyik lababan sokaig meg is maradt a fogoreflex is.

Tstm, deveny, mar mindenen voltunk, annyit segit hogy ne romoljon az allapot, de rendkivul enyhe tünet, alig eszreveheto

Terhesen pedig szedtem omegat is, de nem artott volna még jodot is az idegrendszert erositeni csak nem kaptam sehol.

Mindent összevetve a magzatpoz is jelzés értékű, idegrendszeri érettséggel fugg ossze.

Az nalunk diagnosztizalt "ferde fekvés"az nem a norma, de még nem ad okot aggodalomra, figyelmezteto jel volt, de a dokik nem foglalkoztak vele..

2017. dec. 20. 18:53
 3/12 A kérdező kommentje:

3# ne haragudj már de azert mert vannak hasonlo kerdesek , meg nem ugyanaz az ember teszi fel oket

Erre nem is gondolsz? Csak ma meg tegnap 3 ilyesmit lattam.:D

Akkor én már ki sem írhatok semmit?

Elso, igen ezt mar 2x mondta az orvos is, h a magzatvíz elobb elfolyhat, repedhet a burok a rendellenes fekvés végett.:/

2017. dec. 20. 19:52
 4/12 A kérdező kommentje:

2# unokahugomat kisertem tobbszor a gyerekevel deveny tornara mert neki faros volt a gyereke es csipoficama volt.

De ritka ha a méhen beluli helyzet miatt kialakul bármilyen gond , erre ott jottem rá mert a csoport 12% volt faros magzatkorában. :)

2017. dec. 20. 19:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Forditva.

Nem a mehen beluli fekves miatt alakul ki gond, hanem eleve gond miatt alakul ki normatol elterő fekvés.

2017. dec. 20. 20:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Mind a két gyerekem farfekvéses volt, emiatt császározni kellett. A műtét közben derült ki, hogy a méhemben van egy fal és emiatt vették fel ezt a pózt, nem pedig a fejvégűt.

Mindig számukra a legidealisabb pozban fekszenek, szoval okozhatja a mehdeformitás a farfekvést, mint ahogy esetemben is ez tortent 2-ből 2-ször.

Egyikőjüknek sincs baja, nem kellett tornára járni.

2017. dec. 20. 20:31
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt. Jól esik és segített i h leírtátok.:)
2017. dec. 20. 21:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem sem volt gond, Dévényes járt nálunk párszor, kb 10x mert pár helyen izomletapadás volt, de ez olyan jól sikerült h mindent időben csinált utána már.
2017. dec. 20. 21:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Fejvegű, de harantban volt a fiam. Első héten észrevettem hogy sokat tartja jobbra a fejet harom Dévényi torna megoldotta a problémát. A pocakon belüli magzati póz miatt "kicsit elfekudte a nyakát". De mizgasban nincs lemaradva, sőt!
2017. dec. 20. 21:37
 10/12 A kérdező kommentje:

Koszonom. Figyelni fogom

:) bar nem ertek a babákhoz h mi normalis naluk meg mi nem.:(

2017. dec. 21. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!