Most akkor hogyan tovább?
Bocsánat, de nem fejtettem ki a kérdésemben,mert hosszú.
14. hetes vagyok és a Semmelweis I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán voltam ma. Előzmény az, hogy a 12. hetes vérvizsgálatom közepes kockázatút jelzett Down-szindrómára. Itt a Semmelweisen azt mondták, hogy mindenféleképpen meg kell csináltatnom a Prena tesztet ami amúgy nagyon drága. Kértem, hogy nem-e lehetne biopsziát (nem csak ingyenes,de pontosabb eredmény is).Azt mondták, hogy csak akkor csinálják ha a Prena ismét közepeset mutat. Mondtam ,hogy most nincs rá keretem, ez nekem most drága. Megkérdezték a genetikai tanácsadót is aki szintén ezt mondta.
Viszont több kismamától hallottam, hogy úgy csináltak biopsziát, hogy nem kellett prenát csinálni. Ez akkor hogy is van? Nem lehet hogy a nőgyógyász "megengedi" hogy biopsziát csináltasson valaki, tehát az adott orvostól függ, vagy csak a magas kockázatúaknál van ez így?
A Prena teszt én úgy tudom szintén arányszámot ad ki, akkor megint mi értelme?
Ja és még javasoltam négyes tesztet is, ami nem tudom micsoda.
Bocs, de ez nem ér meg neked 200 ezret?
Értem hogy sok, de ennél sokkal többet kell majd a gyerekre költeni.
Ha már most sajnálod rá a pénzt, vagy nem tudsz feltétel nélkül ennyit rááldozni, akkor ne vállalja gyereket.
Tudom ez bunkóság, de ez van. Nekem megérne 200 ezret, hogy biztosan tudjam nem Down szindrómás lesz a gyerek vagy akkor még el lehet vetetni orvosi igazolással, ha mégis.
Itt egy életről van szó, nem szaros kétszáz ezer forintról.
Most nézem, a Prena 75000 ft-tól van, és szinte maximális pontosságú.
Az tényleg ne vállaljon gyereket aki nem tud 75K-t kicsengetni bármikor...
Egy kiskutya többe kerül párhavonta...
Down Prena 75...
Csak mondom, ovi, iskola stb.. ezerszer többe fog kerülni...és lesznek hirtelen kiadások.
Főleg ha Down szindrómás lesz, de ne kockáztass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!