Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hogyan tovább?

Most akkor hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Bocsánat, de nem fejtettem ki a kérdésemben,mert hosszú.

14. hetes vagyok és a Semmelweis I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán voltam ma. Előzmény az, hogy a 12. hetes vérvizsgálatom közepes kockázatút jelzett Down-szindrómára. Itt a Semmelweisen azt mondták, hogy mindenféleképpen meg kell csináltatnom a Prena tesztet ami amúgy nagyon drága. Kértem, hogy nem-e lehetne biopsziát (nem csak ingyenes,de pontosabb eredmény is).Azt mondták, hogy csak akkor csinálják ha a Prena ismét közepeset mutat. Mondtam ,hogy most nincs rá keretem, ez nekem most drága. Megkérdezték a genetikai tanácsadót is aki szintén ezt mondta.

Viszont több kismamától hallottam, hogy úgy csináltak biopsziát, hogy nem kellett prenát csinálni. Ez akkor hogy is van? Nem lehet hogy a nőgyógyász "megengedi" hogy biopsziát csináltasson valaki, tehát az adott orvostól függ, vagy csak a magas kockázatúaknál van ez így?

A Prena teszt én úgy tudom szintén arányszámot ad ki, akkor megint mi értelme?

Ja és még javasoltam négyes tesztet is, ami nem tudom micsoda.

2018. jún. 6. 14:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de ez nem ér meg neked 200 ezret?

Értem hogy sok, de ennél sokkal többet kell majd a gyerekre költeni.

Ha már most sajnálod rá a pénzt, vagy nem tudsz feltétel nélkül ennyit rááldozni, akkor ne vállalja gyereket.

Tudom ez bunkóság, de ez van. Nekem megérne 200 ezret, hogy biztosan tudjam nem Down szindrómás lesz a gyerek vagy akkor még el lehet vetetni orvosi igazolással, ha mégis.

Itt egy életről van szó, nem szaros kétszáz ezer forintról.

2018. jún. 6. 19:53
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Most nézem, a Prena 75000 ft-tól van, és szinte maximális pontosságú.

Az tényleg ne vállaljon gyereket aki nem tud 75K-t kicsengetni bármikor...

Egy kiskutya többe kerül párhavonta...

2018. jún. 6. 19:58
 13/16 A kérdező kommentje:
200 ezer nem lenne jelen pillanatban így egyszerre egy az egyben, mert jelenleg egy fizetésből élünk.Havonta be tudnánk osztani a dolgainkat, az élelem, rezsi stb,de így együtt 200ezer bizony sok. 75ezret azért ki tudnánk pengetni, nem erről van szó hogy nem, én csak próbáltam alternatívát keresni.
2018. jún. 6. 20:26
 14/16 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül fel tudnánk nevelni tisztességesen.
2018. jún. 6. 20:27
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Down Prena 75...

Csak mondom, ovi, iskola stb.. ezerszer többe fog kerülni...és lesznek hirtelen kiadások.

Főleg ha Down szindrómás lesz, de ne kockáztass.

2018. jún. 6. 21:38
 16/16 A kérdező kommentje:
Ovis korában már rég dolgozni fogok.
2018. jún. 7. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!