Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a kívánosság? A nők...

Mi ez a kívánosság? A nők terhesen nem bírják ki ha nem kapják meg amit megkívánnak?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam terhes ezt szeretném előre leszögezni. Viszont kétkedve hallom az ilyen sztorikat, h valaki éjjel elküldi a párját valamit venni, mert ő azt kívánja. Tényleg ennyire brutál ez a dolog? Én is szoktam dolgokat kívánni de tudok magamnak parancsolni. Lehetséges h valaki ennyire kifordul magából terhesség hatására?
2018. jún. 1. 23:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%

#6 Válaszoló, nagyon jól megfogalmazta.

Mivel a hormonok nem hatnak ránk egyformán, így természetes az is, hogy esetleg valaki nem érez az étvágyában különbséget. De előfordulhat, hogy valaki már nem tud parancsolni magának.

Az én kívánósságom egyelőre kezelhető. De épp tegnap ettek mellettem a villamosmegállóban gyrost. Hát meg kell mondjam, hogy le sem tudtam venni a gyrosról a szemem és szívem szerint kértem volna egy "harit".... :D

Pedig amúgy nem vagyok nagy gyros evő. De akkor ott megláttam és piszkosul megkívántam.

2018. jún. 2. 04:06
 12/28 anonim ***** válasza:
20%
Csak hiszti.
2018. jún. 2. 08:00
 13/28 anonim ***** válasza:
21%

Ez csak hiszti. Sok nő hiszi azt, hogy terhesség alatt mindent elnéznek nekik.

Akinek van/volt terhességi diabétesze vagy refluxa, esetleg toxémia, az nagyon is jól tudja, hogy nem ehet bármit, bármikor. A baba és a saját jól felfogott érdekében azt eszi, amit szabad. Sírás meg hiszi nélkül.

Nekem mindig voltak kilengések a 160 g ch diétával. Kivéve terhesen. A saját egészségemmel úgy játszok, ahogy jól esik. De egy csoki vagy süti nem olyan finom, hogy megkockáztassam akár csak az esélyét, hogy gond legyen a picivel.

2018. jún. 2. 08:13
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Én érzékenyebb voltam terhesem így rosszabbul esett, ha nem ehetem azt, amit megkìvántam. Nem ugrasztottam a férjem. De elindultunk egy délután lángost enni és zárva volt, az volt az egyetlen lángosos, hát nagyon rosszul esett. 2 terhesség alatt ez az 1 ilyen történem van. Volt még mikor este 9-kor jutott az eszembe hogy megennék ezt-azt de ez alapból se áll távol tòlem. 😂 tuléltem azért... nem küldtem el a párom boltba.
2018. jún. 2. 09:02
 15/28 anonim ***** válasza:
52%

Én mindig is olyan voltam ,ha megkivántam valamit addig mentem míg meg nem vettem .. Angliában élünk .. nem eszem disznóhúst mert számomra büdös .. mikor terhes lettem lengyel disznó húst vettünk remélve az nem büdös ... ölni tudtam volna a babgulyásért.. igen ám ... ugyanúgy büdös volt a hús én meg zokogva hívtam anyukámat ,hogy mi lesz velem ?! igen utólag

vicces... sőt volt olya. ,hogy az éjszaka közepén akartam zsíros kenyeret enni (ez ugye Magyarországon pillanatok alatt megoldható..) mire párom első kérdése az volt ,hogy nem akarok valami reálisabbat kérni ?😂😂 Én is azt hittem ,hogy ez csak hiszti a kismamáktól .. aztán átélhettem 😄

2018. jún. 2. 09:07
 16/28 A kérdező kommentje:
Jó én értem azt a rész h éjjel például rád tör h valamit enni akarsz. De mi van ha nem kapod meg? Ha kürtős kalácsra vágysz akkor el sem tudsz aludni újra amíg nem ettél? Nem lehet elnyomni ezt egy szelet kenyérrel? Ez a része érdekelne
2018. jún. 2. 09:13
 17/28 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ilyenkor az ember annyira csak egyfajta ételre vágyik, hogy ezt a csillapíthatatlan éhséget nem lehet mással elütni. Persze elkezdhet mást enni az ember, mert egy idő után az is elmulasztja az étvágyat, de hiányérzet, nyűgösség marad utána olyan 'kielégítetlennek' érezheti magát a kismama. Én is megkívántam dolgokat, de nem történt semmi, ha pont nem jutottam hozzá, a férjemet sem küldtem el soha beszerző körútra. De a terhesség mindenkire máshogy hát, máshogy éli meg, így nem zárom ki, hogy valaki kényszernek éli meg a kívánósságot.
2018. jún. 2. 09:45
 18/28 anonim ***** válasza:
42%
Igen, 10-es valaszolo, ez a kolcsonos szeretet fokmeroje😁
2018. jún. 2. 09:50
 19/28 anonim ***** válasza:
32%
Én a 7.hònaptòl a benzinszagra voltam ràkattanva :D este 11körül mondtam a pàromnak, hogy gyùjtsuk be az autòt csak, hogy èrezzem a benzint (persze viccből mondtam neki) de tènyleg ez jött ràm a vège felè àllandòan. Pedig! Az èletben nem cigiztem soha, alkoholt se ittam, akkor se ha szòrakozni mentünk, mert pici is nagyon megfogott. Szòval nagyon nem vagyok hìve a kàros dolgoknak. Nem tudom honnan jött ez, de persze szülès utàn rögtön megszűnt.
2018. jún. 2. 10:26
 20/28 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 150g ch diétát kell csinálnom terhességem alatt, és még így is nehezen tudom beszabályozni a cukromat.

Mindenki azzal nyaggat, hogy "na és sok csokit eszel, vagy miket kívánsz meg?" mire én értetlenül nézek, hogy semmit mert tartanom kell az étrendet. Nem érzem azt, hogy nehezebb lenne betartani mint előtte, pedig úgy egy éve kezdtem el rá figyelni. (nyilván máskor is megkívántam már csokit vagy tortát, de most sem eszem és nem is kapok érte sírógörcsöt ha meglátom)

Sőt mióta itt a pici ez még plusz motivációt is ad, és még szigorúbb vagyok magammal. (nincs csaló "ezt nem írom be a táblázatba" csokikocka :D)

Sőt valamelyik héten étteremben desszertnek gyümölcskelyhet rendeltem. (ez volt a "jutalom a hét végén") Azt volt az étlapon, hogy nyári gyümölcsök kevés mézzel...mondom oké épp belefér a napi limitbe az a kis méz meg a héten 1x elmegy. Erre kihoztam egy fagyis kehelyben gyümölcsöket (banán, narancs, alma) 2 gömb vanília fagylalttal, és brutális tejszínhabheggyel a tetején. (Oké, nem szóltam,róla, hogy cukros vagyok, így nem tudhatták, hogy ilyet nekem nem lehet. Meg lehet kedveskedni akartak, mert látták, hogy itt egy terhes nő és extrát is akartak adni, de igazából elég kellemetlen volt a dolog.) Párommal végül megosztoztunk rajta (övé volt a fagyi tejszínhab, én meg szemeztem a gyümölcsökből XD) Nyilván egy kis fagyi így is csorgott az én gyümölcseimre, és marhára nem esett jól. Hirtelen annyira émelyítőnek tűnt a sok cukor, hogy nem bírtam megenni...:)

Ha nagyon mondani kell valamit, talán terhességem elején sok savanyú uborkát meg savanyú almát/narancsot/grapefruitot ettem. De pl narancsból már figyelnem kellett a napi mennyiséget a cukortartalom miatt, és meg tudtam állni.

2018. jún. 2. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!