Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ételsóvárgás terhesség alatt?

Ételsóvárgás terhesség alatt?

Figyelt kérdés
A terhességem előtt gyakran volt ételsóvárgásom, állandóan a falási rohamokkal küzdöttem, de amikor teherbe estem, ez legnagyobb örömömre megszűnt (le is adtam 4-5 kilót). Viszont most, a 27. hét körül visszajöttek a sóvárgásaim (arra gondoltam, hogy a vas szedése miatt...) és nem tudom mit kezdjek vele. Állandóan megkívánok valamit és jóval többet akarok enni, mint amennyire szükségem lenne. Úgy egyáltalán gyakrabban vagyok éhes, mint eddig. Volt valakinek ilyen? Hogyan kezelte? Nem akarok a babának sem ártani fölösleges ételmegvonással, de az az érzésem, hogy ez a túlzott étvágy már nem normális.

2017. jún. 12. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha jóllakásig eszel, az szerintem nem vészes. Utána már lehet. Mennyi az a jóval több? Én a középidőben sem ettem kettő helyett, és a környezetemben a kismamák sem.
2017. jún. 12. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a terhességem nagy részét étvágytalansággal töltöttem de vagy 2-3 ilyen időszak volt, olyankor az a mérlegen is látszott, igen. Pár hét alatt visszaállt a rend. Addig meg hát ettem. Én is fogytam az elején, ha a visszaszedett kilókat nem számolom, akkor +7 lett a vége.
2017. jún. 12. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:

A 4-5 kiló fogyás az, ami nem igazán normális. :)

Az viszont teljesen normális, hogy a 27. hét környékén növekszik a kalóriaszükséglet, hiszen nő a baba is. Nyugodtan egyél többet, mondjuk ne tortából, hanem normális kajából, akkor nem lesznek rohamaid.

2017. jún. 12. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
26hetes vagyok. En eddig nem faltam nagyon (kicsit se) kivéve par hetet. Mar nem emlékszem mikor. Próbálj meg olyat enni ami nem kalóriadús. Pl gyümölcsöket. Hatha elnyomja a kivanossagod. Nekem pl a dinnye bevált ma bar abban is van egy talicskanyi cukor.. Lehet azért feledtette el velem a többi kaját.
2017. jún. 12. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Én most vagyok a 31. hétben, de az első trimeszterben az általánostól eltérően nagyon jó étvágyam lett, olyan zsíros dolgokat is "ennem kellett", amiket korábban nem igazán fogyasztottam (szalonna, tepertő, kolbász stb.). Ez mondjuk a 12. hét végére már plusz 4kg-ot jelentett. Zavart is nagyon, mert van olyan kismama, aki ezt a 4 kg-ot a 20-25. hét táján hízza fel.Most a 31. héten plusz 11 kg-nál járok, de ezt a 27. héttől tartom. És nekem gyakorlatilag azóta szűnt meg a "mindent minden mennyiségben evés". Lehet, ez nálad is átmeneti, mert a nagy meleg és a növekvő méhed miatt majd kevesebbel is be fogod érni szerintem. A lényeg, hogy soha semmit nem vontam meg magamtól. Ha habos sütit ettem volna, akkor azt is ettem. Persze mellette minden más egészséges ételt is. A túlzott étvágy időnként elfordul kismamáknál, és normálisnak számít, ha egyébként idáig nem híztál még 15-20 kg-ot. :-)
2017. jún. 13. 08:31
 6/6 anonim ***** válasza:

A túlzott étvágy valóban nem normális. Azonban egyes ételcsoportokból enni pár falatot nem káros, ha:

-mindne értéked rendben van

-rendesen táplálkozol minőségileg és mennyiségileg is

-nem fogsz hízni 15-20 kilókat.

Ne edd magad túl! Az ellen önuralmon kívül mást nem tudok javasolni.

2017. jún. 13. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!