Pozitív teszt ellenére nincs terhesség?
Két hónapja menstruáltam utoljára.(04.09.)
Abbahagytam a fogamzásgátló szedését,mert egy heti adag kimaradt.Amikor nem jött meg a menstruációm,felkerestem egy nőgyógyászt,aki nem állapított meg terhességet.A terhességi teszt negatív volt.
Teltek a napok,menstruáció még sehol.Ma elmentem újra a dokihoz-mivel a hétvégén 2 pozitív tesztet is elvégeztem-aki megint ugyanazt mondta,hogy nem lát terhességre utaló jelet.Elküldött vérvételre.Nem értem ezt az egészet.Pozitív terhességi teszt esetében sem vagyok terhes vagy annyira korai lehet még a teszt,hogy az orvos nem látja?
Attól függ, mikor eshettél teherbe. Ha rögtön az "elején", akkor már több mint 8 hetes terhes lennél, már szívhangnak is kellene lenni.
De fog. gátló után nem mindig áll vissza normálisan a ciklus, ha pl. csak 4-5 hetes terhes vagy, akkor nem gond, hogy nem látják.
Viszont ha 2 hét múlva is pozitív a teszt, és még mindig nem látják, akkor baj van, mert a terhességen kívül csak hormontermelő ciszta/daganat "csinálhat" hcg-t a szervezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!