Utolsó hónapban milyen vitaminokat szedtek/szedtetek?
Mit érdemes: vas, C-vitamin, calcium, magneB6, Omega olajok....?? Vagy komplex?
Köszi
A magnézimot abbahagytam de a gravidát a mai napig szedem.
23 hete anyuka
A magne b6 kérdésben csatlakozom az előzőkhöz: azt már ne szedd, a 35-36. hét után nem igazán kellene (ami azt illeti én sohasem szedtem, a méhkeményedés egy bizonyos napi darabszámig teljesen normális már kora terhességnél is, csak akkor igényelne kezelést, ha nagyon gyakori lenne, Magyarországon viszont sajnos a terhesek 90%-át nyomatják magnéziummal ha kell, ha nem, ez csak privát vélemény).
Én ugyanazt a terhesvitamint szedem az utolsó hónapban is, amit eddig, sőt, megtartom szoptatás alatt is. Korábban használtam omega3-at, de azt most rendszeresen elfelejtem bevenni, ettől függetlenül lehet szedni nyugodtan. Ha eddig szedted, akkor ne most hagyd abba és nem feltétlenül a baba miatt, mert a baba elveszi azt, ami neki kell, sőt, minél nagyobb, annál többet, így ha most hagyod abba, akkor nagy eséllyel a te szervezeted fog hiányt szenvedni. Ugyanez igaz a szoptatásra is.
Könnyű szülést!
Én hétfőn leszek 38 hetes, a mai napig iszom a Hipp Natalt, meg néha megiszok egy kalcium pezsgőtabit, c-vitamin pezsgőtabit és ennyi. A 36.héten abbahagytam a magnéziumot, meg vasat is pezsgőtabi formájába ittam de mostmár azt nem mert elfogyott, meg minden rendben volt az utolsó vérképemmel, az most volt kedden.:)
A magne B6-ot azt tényleg ne szedd már, ezenkivül a többi mehet szerintem. De érdemes lenne megkérdezni a dokidat hogy szerinte mire van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!