Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés előtt szedtetek...

Teherbeesés előtt szedtetek valamilyen vitaminokat? Melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem szedtem a teherbeesés előtt semmit, 4 hetes lehettem mikor megtudtam, hogy babát várok, utána egyből elkezdtem szedni a gravidát. Nekem nagyon bevált. Nem híztam tőle, és nem lett óriás bébim:)

2010. jan. 22. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Terhesvitamint, bármilyet. Azért fontos már terhesség előtt elkezdeni, mert a kimaradó vérzés környékén záródik a velőcső. Ha rosszul záródik, súlyos, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség jön létre (agy- és koponyahiány vagy nyirtott gerinc) minden 400-600-ik babánál. Szóval gyakori rendellenesség. Azonban ha ekkorra a folsav mennyisége elér egy bizonyos szintet a véredben, ez 92%-ban kivédi ezeket a rendellenességeket.

Nyitott gerinc ellen tehát késő akkor elkezdeni a terhesvitamint, amikor már tudod, hogy terhes vagy.

Külön folsavat nem kell szedni, a napi élettani adag benne van a terhesvitaminokban, mindegyikben. Ez a folsav esetén 0,8 mg. Kevésnek tűnik, pedig valójában sok: a legegészségsebb táplálkozással is csak maximum 0,3 mg-ot tudsz bevinni a szervezetedbe. A maradék 0,5 mg pedig 15 tányér spenótban van benne!

2010. jan. 22. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, én speciel Elevitet szedek, a terhességem előtt fél évvel kezdtem. A babám a korának megfelelő méretű, és én sem híztam bálnaméretűre. :-)
2010. jan. 22. 16:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Sima plussz pezsgőtabit,annyi folsav van benne,ami elég,nem kell túlzásokba esni(nekem a dokim mondta).
2010. jan. 22. 17:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Én femibiont szedtem már a terhesség előtti hónapban is. Nekem nagyon jó volt ez a terhes vitamin, mert nem fújódtam fel tőle és nem volt székrekedésem sem.
2010. jan. 22. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval. Én is femibiont szedtem, nem fújódtam fel, nem volt székrekedésem, és nem is híztam meg tőle. Ráadásul aktív folsavat tartalmaz, amit minden nő szervezet fel tud dolgozni. Azt pedig, hogy miért fontos a folsav szedése már a terhesség előtt, pár hozzászólással ezelőtt lehet olvasni.
2010. jan. 22. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Én már nem tudom mi volt a neve, de egy egyszerű multivitamint szedtem!
2010. jan. 22. 19:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha volt már velőcsőzáródási rendellenesség vagy vetélés a családban, legkésőbb a ciklus első napjától napi egy folsavat egyél = 3 mg. A terhesvitaminban 0,8 mg van. Az élettanilag szükséges mennyiség. Viszont egy veszélyeztetett család esetében 4 mg a javasolt mennyiség 1-20. napig mindenképp.

Ha hiányosan táplálkozol, vékony alkatú vagy, vérképed alátámasztja, kell a terhesvitamin is: Femibiont, Gravidát ajánlom. Az Elevitről megoszlóak a vélemények, az enyém mindenesetre nem jó.

2010. jan. 22. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!