Teherbeesés előtt szedtetek valamilyen vitaminokat? Melyiket ajánljátok?
Szia!
Én nem szedtem a teherbeesés előtt semmit, 4 hetes lehettem mikor megtudtam, hogy babát várok, utána egyből elkezdtem szedni a gravidát. Nekem nagyon bevált. Nem híztam tőle, és nem lett óriás bébim:)
Terhesvitamint, bármilyet. Azért fontos már terhesség előtt elkezdeni, mert a kimaradó vérzés környékén záródik a velőcső. Ha rosszul záródik, súlyos, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség jön létre (agy- és koponyahiány vagy nyirtott gerinc) minden 400-600-ik babánál. Szóval gyakori rendellenesség. Azonban ha ekkorra a folsav mennyisége elér egy bizonyos szintet a véredben, ez 92%-ban kivédi ezeket a rendellenességeket.
Nyitott gerinc ellen tehát késő akkor elkezdeni a terhesvitamint, amikor már tudod, hogy terhes vagy.
Külön folsavat nem kell szedni, a napi élettani adag benne van a terhesvitaminokban, mindegyikben. Ez a folsav esetén 0,8 mg. Kevésnek tűnik, pedig valójában sok: a legegészségsebb táplálkozással is csak maximum 0,3 mg-ot tudsz bevinni a szervezetedbe. A maradék 0,5 mg pedig 15 tányér spenótban van benne!
Szia!
Ha volt már velőcsőzáródási rendellenesség vagy vetélés a családban, legkésőbb a ciklus első napjától napi egy folsavat egyél = 3 mg. A terhesvitaminban 0,8 mg van. Az élettanilag szükséges mennyiség. Viszont egy veszélyeztetett család esetében 4 mg a javasolt mennyiség 1-20. napig mindenképp.
Ha hiányosan táplálkozol, vékony alkatú vagy, vérképed alátámasztja, kell a terhesvitamin is: Femibiont, Gravidát ajánlom. Az Elevitről megoszlóak a vélemények, az enyém mindenesetre nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!