28 hetesen menni elso cukorterhelesre?
Én is inzulinrezisztens vagyok a családban több cukorbeteggel, de pl nem is lesz terhelésem.
Mérem magamnak otthon időnként, kár megterhelni, hisz tartom a diétát.
Nekem is azert csinalnak terhelesest a terhessegek alatt, mert az Edesapamnak diabetesze van.
Mindegyik terhessegemnel 24-25 hetes kor kornyeken kellett mennem erre a tesztre. Elvileg azert nem kell korabban, mert az esetek tobbsegeben csak felido utan alakul ki, addig pedig a a vizeletet szamtalanszor ellenorzik gyorsteszttel. Ha talalnanak benne glukozt, akkor hamarabb kellene vervetelre menni.
Illetve ha pl korabbi terhessegem alatt mar elojott volna a diabetesz, akkor is tesztelnenek mar 12 hees korul cukorra.
De igy, csak siman a csaladi kortortenet miatt eleg 24 hetesen, ha mas jele nincs, hogy kialakult volna a diabetesz.
Szoval szerintem annyira nem vagy elkesve, ne izgulj. Egyebkent is teljesen felesleges ezen aggodnod, az idoben visszautazni ettol ugysem tudsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!