Nem értem a mostani terhességi súlygyarapodással kapcsolatos cirkuszt! Ti hogy vagytok ezzel?
Szerintem sem kell kettő helyett tömni magunkat, de azért ledöbbentett, amikor a védőnőm 9 kg. hízásnál rámpirított. Ez a negyedik babám lesz. Az előzőeknél sokkal több gyarapodásra sem mondott semmit. Úgy vettem észre, hogy most ez egyfajta negatív divat lett. Aminek a tudományos alapja lehet, hogy ugyanúgy meg fog dőlni, mint sokminden másnak már eddig.
Hozzáteszem ,hogy nem híztam el a terhességeim során. De azért koplalni nem fogok, akármilyen trend van.
Igaz én nem vagyok még terhes (sajnos), de abszolút igazatok van. Persze a kismama nem szedjen fel több 10 kilót de pár kiló nem a világ, a lényeg hogy egyen annyit és azt amit megkíván. És persze hogy jól érezze magát.
Nem beszélve arról hogy aki nem terhes is felszedhet 1-2 hónap alatt jó pár kilót ha nem figyel oda és sok hízlalót eszik.
Szerintem nincs ezzel probléma. Én imádok enni, bár mértékkel, de ha babás leszek, akkor azt és annyit fogok enni ami jól esik, szülés után úgyis leadom. A lényeg hogy ne sok egészségtelen dolgot együnk akár babásan akár nem.
Nagyon sok boldogságot Nektek! Remélem hamarosan veletek tarthatok!
Pontosan nem tudnám megmondani /pláne nem 0.5 kg pontosságra/, hogy mennyit híztam és nem is érdekel. 75 kg körül voltam alapállapotban, ami az én alkatomnál lapos hasat és kb 40es ruhát feltételez, most 90 körül vagyok. A tükörbe nézek és látom, hogy nincs rajtam xtra háj, max a csípőmön, de hát valahogy ki kell hordani azt a bébit... Sosem voltam egy törékeny alkat, mindig magas csontos, fiús, izmos nő voltam, nos, ez most sem változott. Eszek, ami jólesik, legalább most az egyszer az életben..:-DD
Eredmény: erős vagyok, tele energiával a 37. héten. Nem vizesedem, nem vagyok depressziós. A falnak megyek azoktól a nőktől, akik a tersehgonozáson a váróban a "mennyit híztál" kérdést tárgyalják hosszú perceken át. Annyira egyedi minden terhesség, minden nő, hogy szerintem 8-20 kgig terjed az a bizoyos normál határ, de ha vizesedik lehet több is. Azt úgyis leadja szülésél, mondjuk ez más miatt aggasztó nem a víz súlya miatt.
Legyünk boldogok inkább a 40 kgos lesajnáló tekintetű "De nagy a hasad, meg a feneked is hogy kikerekedett, Jézusom!!" ismerőseinket meg szereljük le azzal, hogy "Igen, képzeld, lehet, hogy terhes vagyok!"
37 hetes kismama
Szerintem ebben a cirkuszban nem a súlyukért aggódó kismamák a vétkesek, hanem ők inkább áldozatok. A médiából ugyanis az jön le, hogy xy hollywoodi színésznő szülés után 1 héttel már milyen szexi, aztán ott vannak a magyar 'celebek', ahol szintén hírértékű, hogy milyen gyorsan visszanyerte az alakját, a nőknek szóló magazinok címlapján is ott feszítenek a photoshoppolt, lehetetlenül tökéletes alakú kismamák. Ezek után nem csoda, ha mindenki elbizonytalanodik, ha ő nem olyan bombázó, talán vele lehet a hiba?
Amúgy is nagy a nyomás a nőkön, mindig szépnek, fittnek, tökéletesnek kell lenni, különben eláshatod magad.
Szerintem néhány év, és visszaáll ez a normál kerékvágásba, hiszen annyira a túlzás irányába tolódott minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!