Teherbe lehet esni, ha megszakításos modszerrel védekezünk?
Vagy a 14. napon van, vagy nem. Erre nincs szabály, van akinek a 13. van akinek a 16, sőt, van akinek a 22. napon. Ez a ciklusodtól függ. Sőt vannak extra peteérések is, pl. orgazmus hatására.
Ha a 10. napon voltatok együtt, akkor az teljesen jó idő, hiszen a hímivarsejtek akár3-5 napig is elúszkálnak odabent, keresve a petét.
És a megszakításos védekezés messze nem 100%-os védkezési forma, hanem az egyik legmegbízhatatlanabb, hiszen az előváladékban is lehet sperma, tehát a megszakítás fifti-fifti alapon véd, vagy összejön, vagy nem.
a te eseted nagyon jó példa arra, hogy igen :))) vagy a 10. napon történt valami. A hónap bármely napján terhes lehet az ember lánya. Megtanultam.
én például a 3. gyerekkel lettem azokban a napokban terhes, mikor már meg kellett volna jönnie.
Ha az ovuláció a 14. napon lenne, akkor minek kéne védekezéssel foglalkozni? (Eldönteném akarok-e gyereket vagy sem, és ennek megfelelően aznap óvszert húzok, vagy nem élek nemi életet?)
Minden nő más, minden ciklus más, és még azoknál is van kivétel, akik svájci óra módjára "működnek".
A megszakításos "védekezés" Pearl Indexe 35-38 körül van, ez annyit tesz, hogy 100 olyan nőből, akik egy éven át eszt a módszert alkalmazzák és rendszeres nemi életet élnek, 35-38 esik teherbe...
Emellett a hímivarsejtek átlag 3, max. 5 napig életképesek, tehát a 10. napi együttlétből simán bevárták a 14. napot, vagy az ovud. csúszott a 15. vagy 16. napra, a petesejt is 12-24 óráig életképes, így nem is lehet megmondani, melyik együttlétből lett, de kétszer is megadtátok az esélyt...
Az egyik barátnőm 26 hetes terhes, megszakítással védekeztek! :)
egy szintén 26 hetes kismama :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!