Ha tünetmentes vagyok, akkor is kell járnom dokihoz?
kéne igen,ha szeretnéd tudni hogy egészséges e akkor azt már
csak a 16ik hétn az afp-nél tudod meg.11ik héten állapitják
meg a down kort magzatvizból,mostmár ne enged mert nagy a vetélés veszélye.menj be a rendelőbe és keresd fel a dokit.terhesgondozásra is kéne járni. én ennyi idősen tudtam meg és a dokitol amit kaptam azt nem tettem zsebre.
Én ezt kaptam a védőnőtől,amikor először voltam nála:
Terhesség 12. hetében (11-13 hét,és én is a 13.héten voltam) genetikai UH.
16-17. hét: AFP meghat és HBsAg szűrés(nah ez nem tudom,h mi mert még a 15.héten vagyok)
18-19. hét: AFPvel együtt a második genetikai UH
24-26. hét vérvétel+ izelet vizsgálat
28-30. hét: UH
34-35. hét: vérvétel+vizelet
36-38. hét: UH
35. terhességi héttől:CTG hetente egyszer,39. héttől hetente 2*, 40. héttől naponta.
ezeken felül van még egy jelenésed EKGn a háziorvosnál valah mostanában,meg egy fogorvost is utba kell ejtened.Illetve a védőnő havonta.
A magzatvizes down-kóros szűrést meg 35 év felett végzik csak el,illetve,ha valami utal az elváltozásra.
Szerintem felesleges agyonvizsgáltatni magad,meg fölöslegesen zaklatni a babát az UHval.és én sem láttam a nődokimat, már vagy 2-2,5 hónapja,nálunk a genetikaiz máshol végzik.
Jó babázást!
A 2. válaszolónak üzenem,hogy ne riogassa a többi kismamát!
Nem lesz semmi baja és ma már nagyon ritka,az,amit leírtál.
A terhességek 85%-a egészséges!
Havonta-másfél havonta szoktak járni a kismamák, de ha megbeszéled az orvossal, ettől bármely irányban el lehet térni (nekem pl 3 hetente kellett mennem, magas cukor miatt). Szerintem fontos vizsgálatokat ne hagyj ki, és ha első baba, ne hagyd ki azt az élményt, hogy már most törődsz vele és követed a fejlődését. Jó babavárást!!
(Nem panaszmentest akartál véletlnül írni? Tünetmentes csak nem vagy:-))))))))
A második válaszadónak üzenem, hogy ha mondta volna neki a doki biztos visszament volna. Én is onnan tudom mikor kell menni, hogy mondja. De ha nem közlik vele mikor menjen honnan tudja szerencsétlen. Gondolom azért is kérdezte meg mert neki is gyanús. Birom az olyan embereket akik csak az egyik oldalt látják és nem gondolkkodnak és ráadásul még azt is hiszik okosak.
A kérdezőnek: Menj vissza minnél előbb és mivel a kérdésből azt veszem ki nem is mondott időpontot mikor menj ne hagyd magad letolni. Ez nem csak te hibád. Honnan tudj valamit ha nem tájékoztatnak. Ja, és szerintem válts orvost. 18 hetes kismama
Szia!
Igen ellenőrzésre kell járnod az egészség miatt. Továbbá amennyiben jogosult lennél gyed-re, tgyás-ra, azt csak akkor kapod meg, ha van igazolásod a nőgyógyásztól, hogy 4 terhes gondozáson megjelentél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!