27+2 napos kismama vagyok. Körülbelül 2 hete erős szorongás, remegés, pánik lesz úrra rajtam időnként, amit nem tudok kontrollálni. Mennyire veszélyes ez?
Meglehetősen stresszes, rengeteg felelősséggel járó munkám van. Régebben is voltak már hasonló epizódjaim a munkám miatt, de valahogy tudtam kezelni őket. Most azonban ez nem megy. Olyannyira rosszul vagyok ilyenkor, hogy a sokszor teljesen elveszítem az időérzékem, nem kapok levegőt, remegek, sírok, legutóbbi alkalommal hánytam is közben.
A férjem teljesen ki van borulva ettől, azt mondja hagyjam abba a munkát, mert a végén még megbetegítem a babát is. Igaza lehet?
Próbáltam beszélni a főnökömmel, de nem igazán érti/érdekli a dolog. Neki az a lényeg, hogy a cég működjön, mindegy, hogy milyen áron...
Én a terhességem alatt lettem pánikbeteg. És nem a munka miatt, mivel a rosszulléteim miatt nem tudtam dolgozni. Viszont saját tapasztalataim alapján mondom, hogy 1. hagyd abba a munkádat! 2. fordulj pszichológushoz és ha van módod rá, akkor jársz kismamajógára.
Egyébként szerencsére semmi baja nem lett a kisfiunknak, amiért az egész terhességemet végigpánikoltam, de engem nagyon megviselt és borzasztó volt. Csak sajnos én már jóval a szülésem után kerültem olyan orvoshoz, aki nyugtató helyett inkább szakemberhez küldött.
A leírtak alapján tényleg pánikbeteg vagy.Valószínűleg nem is a terhesség hozta ki ezt belőled(mivel előtte is volt problémád), csak a hormonok miatt most kezelni se tudod.A munka abbahagyása valóban fontos volna.Őszintén nem érdekelne ,hogy a főnököm érti vagy értékeli e a dolgot.Állítólag lehet stresszesebb a baba születés után ha te ideges vagy terhesség alatt.De én pld tök nyugodt voltam és izgága babát kaptam:).Viszont a stressztől akár el is vetélhetsz.Szóval a főnököd véleménye legyen az utolsó.
A másik, hogy talán most már tényleg jó volna keresned egy pszichológust, hogy mire jön a baba kezelve legyen a problémád, mert ha esetleg sok alvás nélküli éjszakád lesz lehet a baba ellátása is nehezebben vagy sehogy se megy majd, mert erősítheti a fáradság is ezt a betegséged.
Munkahelyed lehet más.Babád meg most van a pocakba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!