Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyósom a születendő babank...

Anyósom a születendő babank nevére azt mondta, olyan mint egy kutyanev. Ti is megmondanátok neki a véleményeteket?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, csak én háborodtam e fel végtelenül a történteken vagy jogos a felháborodásom?

Férjem szüleiről tudni kell, hogy nem igazán érdeklődtek a születendő unokájukról (kb. egy hónap múlva születik).

Anyukája nemrég, pár hete kérdezte meg azt is mi lesz a kicsi neve és mikorra is vagyok kiírva (!!).

A napokban a férjem felhívta anyukáját és ő újra a nevét kérdezte, majd mikor a férjem mondta neki ismét, ő szó szerint: “olyan mint egy kutyanév”.

Ezzel persze a férjemet is jól megbántotta. Nagyon gondolkodom, hogy mikor találkozunk velük, kicsit elbeszélgessek vele erről, persze intelligens formában, nem az ő szintjére lesüllyedve.

Hozzátartozik a történethez, hogy férjemet a nagyszülei nevelték és nem a szülei. Anyukajanak szules utáni depressziója volt. Efelett nem ítélkezem természetesen. Viszont az is igaz, hogy nem is keresik a fiukat, csak akkor, ha kell valami..

Unoka felől egyáltalán nem érdeklődtek. Amit én el is fogadtam, de úgy érzem ez most minden határon túlment..

Előre is köszönöm a véleményeket, válaszokat!

2018. ápr. 24. 18:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém meg azt mondta anno,hogy Ő majd másképp fogja becézni direkt,mert neki nem tetszik. Mondtam neki,hogy "tudod mit? Sehogy se kell szólítanod,ha neked ettől kevesebb lesz az unokád!". Elhallgatott és persze az első perctől kezdve a nevén szólítja,azóta egyszer sem mondta,hogy nem tetszik neki.
2018. ápr. 24. 20:58
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell vele foglalkozni..

Nem mondanek semmit...

Persze nem esik jól az embernek, de hal Istennek nem neki kell tetszen a név..

Nalu k a valasztott nevet anyukám sem kedveli, mert. Mint kiredült így hívták egy tanárát, aki el nem jött ki..

Régen tetszett a Rebeka ( még most is, de van a családban 2 is, 1-1 mindkét ágon..

Erre a sógornőm, hogy ez milyen nev.. Van az a dal...

Van nekem egy aranyos pulikutyám.....( Uhrin Benedek-Rebeka)

Előtte sem hallottam..

Se még közelben sem volt a gyerektéma, mégis rosszul esett, mert olyan stílusban adta elő...hogy csak na

2018. ápr. 24. 21:20
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Nem kell ebböl ügyet csinálni! Kicsit túlpörögted... Nekünk a Botond tetszik, anyukám(akivel nagyon jó a kapcsolatunk) azt mondta neki nem tetszik, mert olyan mint a vakond!:D Hát én jót röhögtem ezen! :D Majd megszokja. Nem kell és nem is tetszhet mindenkinek egy név!
2018. ápr. 24. 22:29
 24/26 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes, nekem eszembe se jutott volna a Nimródról, hogy kutyanév, de ha jobban belegondolok, egy magyar vizslának jól állna. Nincs ebben semmi.

Barátnőm kisfia Nimród. Nekem fura volt, mert olyan kemény névnek tartom, de ennyi. Ne foglalkozz azzal, mit mondanak. Engem a Gergőről akart lebeszélni a család ilyen-olyan indokkal, de nem hagytam, Gergely lett a fiunk és kész.

2018. ápr. 24. 23:26
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Nimród kutyanevet még sose hallottam. Az a baj, hogy benned marad ez a tüske és lehet egy rossz érzés fog társulni a névhez.

Zoé kutya felénk van - bár az se tipikus kutyanév szerintem.

En nem tenném szóvá, esetleg csak akkor ha nekem is előjön anyós a kutyanévvel. Akkor aztán kiosztanám rendesen.

2018. ápr. 25. 22:19
 26/26 anonim ***** válasza:
Itt nem az a lènyeg hogy mi lesz a neve. Hanem hogy baromira nincs köze hozzá hogy fogják hívni. Ezzel az előélettel meg pláne nem. Ne foglalkozz vele. A Nimród igen is szép név. :)
2018. ápr. 27. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!