Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyósom a születendő babank...

Anyósom a születendő babank nevére azt mondta, olyan mint egy kutyanev. Ti is megmondanátok neki a véleményeteket?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, csak én háborodtam e fel végtelenül a történteken vagy jogos a felháborodásom?

Férjem szüleiről tudni kell, hogy nem igazán érdeklődtek a születendő unokájukról (kb. egy hónap múlva születik).

Anyukája nemrég, pár hete kérdezte meg azt is mi lesz a kicsi neve és mikorra is vagyok kiírva (!!).

A napokban a férjem felhívta anyukáját és ő újra a nevét kérdezte, majd mikor a férjem mondta neki ismét, ő szó szerint: “olyan mint egy kutyanév”.

Ezzel persze a férjemet is jól megbántotta. Nagyon gondolkodom, hogy mikor találkozunk velük, kicsit elbeszélgessek vele erről, persze intelligens formában, nem az ő szintjére lesüllyedve.

Hozzátartozik a történethez, hogy férjemet a nagyszülei nevelték és nem a szülei. Anyukajanak szules utáni depressziója volt. Efelett nem ítélkezem természetesen. Viszont az is igaz, hogy nem is keresik a fiukat, csak akkor, ha kell valami..

Unoka felől egyáltalán nem érdeklődtek. Amit én el is fogadtam, de úgy érzem ez most minden határon túlment..

Előre is köszönöm a véleményeket, válaszokat!

2018. ápr. 24. 18:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%
egyébként meg marhára nem tartozik a történethez, ki nevelte a férjed, teljesen irreleváns a kérdés szempontjából.
2018. ápr. 24. 18:52
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Én ismerek Nimród nevű kisfiút és Nimród nevű kutyát is, és szerintem a kutyának fura, a kisfiúnak nem :-) Mindemellett nem foglalkoznék anyós kijelentésével.
2018. ápr. 24. 18:52
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
A név jelentése és eredete ( [link] alapján értem anyósod reakcióját, akit ez a vadászatra emlékezteti, de hát végül is ez ízlés kérdése. Anyósod nem akart ezzel megbántani, csak a saját véleményét fejezte ki és attől még szeretni fogja az unokáját. Mindenesetre a névválasztásnál a szülők gyakran nincsenek arra tekintettel, hogy vajon mit fog szólni majd a gyerekük ahhoz a névhez, amit kapott, neki tetszik-e majd.
2018. ápr. 24. 18:58
 14/26 anonim ***** válasza:
51%

Hol élnek, hogy náluk Nimród nevű kutyák rohangálnak?

Én is megkaptam ezt a véleményt a Zoé névre.

Egy kutyát sem ismerek ilyen névvel, sem a ti nevetekkel. Itt budán a Picur, meg egyéb melléknevek mennek, mint Dagi, Lusti, vagy a becézett cukiskodó nevek, mint a Mini, Cuki, Csoki, Tüncike.

Vidéken keletmon pedig a hagyományos Bodri, Maci.

A törzskönyvezett kutyák pedig menő külföldi neveket kapnak, ezt becézik a gazdáik.

Komolyan érdekel hol adnak emberneveket a kutyáknak, ráadásul ilyeneket, nem is becézett formában.

2018. ápr. 24. 18:59
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi is megkaptuk, hogy kutyanév, mert egy sorozatban az a kutya neve, mint a fiúnknak. Nem érdekel. :)

Egyszer hoztunk menhelyről egy kutyát, azt meg úgy hívták, mint engem. :) Persze átneveztük, hogy ne legyen keveredés, de nem zavart, hogy hirtelen nekem is kutyanevem lett.

Itt is kérdeznek sokszor olyan nevekről, amiről nekem is egy túltenyésztett öleb vagy egy ló jut eszembe, azok kapnak ilyen kacifántos nevet.

Senkit sem érdekel, az az igazság. Nincs olyan név, ami mindenkinek tetszik.

2018. ápr. 24. 19:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

2-es, de hülye vagy XĐ leköptem a monitorom a kakaómmal! :D

A kérdésre válaszolva meg a Nimród egy tök normális név. Nekem a vadászat jut róla eszembe. (Nimród Noé dédunokája és hatalmas vadász volt.

Igazából a listán volt, de aztán Barnabás lett a fiam, de erre a névre is megkaptuk egy rokontól, hogy milyen név már, de nem tudom már, hogy mit is mondott.

A poén az egészben, hogy nagyanyám nem tudja megjegyezni a fiam nevét, ezért elkeresztelte Nimródnak, mert olyan Nimródos! :D

2018. ápr. 24. 19:34
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

A lányom jár lovagolni és ott az egyik pónit Lizának hívják, mint sz utcában egy kislányt.

A szomszéd kutyusa Lotti, mint az oviban az egyik kislány.

Sose okozott nála zavart. Szerintem csak elkönyvelte magában, hogy ugyanaz a nevük. Mint ahogy 3 Hanna is van a csoportjában.

Amúgy rosszabb névre számítottam. Nimród teljesen okés.

2018. ápr. 24. 19:51
 18/26 anonim ***** válasza:
77%
Aki olyan sötét bunkó, hogy ezt mondja az unokája nevére - bármi is legyen az -, mellesleg úgy, hogy senki nem kérte ki a véleményét, azzal teljesen felesleges erről elbeszélgetni, mert úgysem értené. Tartsátok a távolságot velük, ennyi.
2018. ápr. 24. 19:59
 19/26 anonim ***** válasza:
77%
Ugyan már nincs ebben semmi. Ez a véleménye és kész. Egyébként tényleg gyakori kutyanév.
2018. ápr. 24. 20:23
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Maja vagyok,mint a mese "Maja a mehecske" akkor én méh vagyok?ugyan már....felejtsd el,ha nektek ez a név a befutó akkor ennyi!egyébként az egyik munka társam is Nimród és szerintem is szép név,előbb adnám a fiamnak mint a kutyámnak :)
2018. ápr. 24. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!