Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hol biztonságosabb az autóban...

Hol biztonságosabb az autóban utazni?

Figyelt kérdés
Aposóm kijelentette hogy nem ülhetek az anyós ülésen és csak hátul ülhetek,mert szerinte a légzsák veszélyes.37 hetes vagyok de a hasam viszonylag kicsi és eddig csak 6 kg hiztam.
2010. jún. 13. 11:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindíg az anyósülésen ültem. Bár a mi kocsinkban nincs légzsák az anyósülésnél, de ha a tietekébe van akkor esetleg ki lehet kapcolni.
2010. jún. 13. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:

Én meg végig vezettem

inditott szülésem volt, a kórházba is egyedül mentem

Nem tudom mi ez a para?

A kismama nem beteg, ha esetleg vezetés közben kezd vajúdni, akkor sem fáj egyből annyira, hogy ne tudna kórházig elmenni.

2010. jún. 13. 11:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! a légzsákot úgy tudom nem lehet kikapcsolni,egyébként meg nincs jogssim még így nem kell attól tartanom hogy veztés közbe indulna meg a szülés.
2010. jún. 13. 11:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az autóban a legbiztonságosabb hely a vezető mögötti hátsó űlés. Amúgy én az a anyós űlésen űltem.

És nem értem miért lenne veszélyes a légzsák???? Az a fejed irányába megy, nem a hasad felé, ha esetleg ütközésnél kinyilna.

2010. jún. 13. 11:40
 5/13 anonim ***** válasza:
hát ha ennyire félt feküdj be hátra
2010. jún. 13. 12:48
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Az anyós ülés a legveszélyesebb,a legbiztonságosabb a sofőr mögött/egy rendőr/
2010. jún. 13. 13:34
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
Azért mondhatja, mert régebben, amikor anyukám velem volt terhes, nem volt szabad terhesen sem vezetni, sem az anyósülésen ülni, csak hátul.
2010. jún. 13. 13:56
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

a legbiztonságosabb a sofőr mögött/egy rendőr/

rendőr ezt rosszul tudod.

a legbiztonságosabb hátul középen, eleve itt az 1-es isofix rögzitési pont az autóban

a következő legbiztonságosabb a vezető mögött, mert reflexből az az oldalt védi

de teljesen mindegy milyen irányú az ütközés hátuk középen van a legkisebb esély a sérülésre.

2010. jún. 13. 14:02
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

"Alapszabály: minél messzebb van a gyermek az ütközés helyétől, és minél erősebben van az ülés a kocsihoz rögzítve, annál kisebb a sérülés kockázata. A legbiztonságosabb hely hátul és középen van"

forrás: [link]

2010. jún. 13. 14:08
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
14:02 az adatok mást mutatnak...
2010. jún. 13. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!