Péterfy kórházban fogok szülni, ha nem sikerül alapítványi szobát kapnom (nem lehet foglalni úgy tudom), akkor a többiben milyenek a viszonyok?
Szia!
En 13 honapja szultem a Peterfyben, en alapitvanyi szobaban voltam, az egyik let agyasban. Ha van fogadott szulesznod, akkor o el tudja intezni az alapitvanyi szobat, persze csak abban az esetben, ha nincs tele.
Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok, segitek. :)
Én másfél éve voltam 2 ágyas alapítványi szobában, de láttam a normál kórtermeket is. Negyedannyi mozgástér nincs, az ágyak bezsúfolva, 1 db kis szekrény és a babák kiskocsija is útban lehet. A fürdő és a wc a folyosó végén van, egy db kulccsal lehet kijutni a látogatási időn kívül, ami gond, mert ha valaki épp kivitte, várhatod, hogy visszajöjjön vele.
Az alapítványi szobában van fürdő, kicsi, de napi többször takarítják. A szoba a másikhoz képest akkora, hogy táncolni lehet benne.
Ha lesz fogadott orvosod vagy szülésznőd, az segíthet bejutni. Nagyon megéri.
A szoba elment, nekem megfelelt arra a 3 napra.
Viszont hadd osszak meg egy tanácsot, ha meleg lesz, adj vizet a babának!! Első babámat ott szültem, nem adtak neki, azt mondták nincs szükség rá jajjjahaj nem fog szopizni ha kap vizet vagy tápszert. 3. napon hazaengedtek papírforma szerint. Aznap délután kisfiam mozdulatlanul feküdt, (már a kórházban is gyanús volt, rá is kérdeztem, azt mondták a csecsemősök ó, csak ilyen nyugodt baba ebből is látszik hogy jól van lakva.. ), lázat mértem neki, 39,4!
Visszarohantunk azonnal, a gyerekorvos megvizsgálta, közölte hogy a baba a kiszáradás szélén áll és ha nem veszem észre hogy lázas, reggel nem ébredt volna fel. Férjem rohant a csecsemőosztályra és az ottani gyerekdoki is megkapta a magáét. Az orvosomtól is és a beteg csecsemőosztály orvosától is!
2. babámat már a Jánosban szültem, ott természetes volt hogy melegben folyadékot kapnak a babák és ha anyuka kéri, tápszert is.
7. vagyok, elfelejtettem leírni, hogy 2. babám (aki már kapott vizet és tápit a 35 fokban a kórházban), 9 hónapos és még mindig szopizik, mindössze az első 2 hétben kapott tápszeres pótlást, aztán elhagytuk és elég lett neki az anyatej.
Igen, sajnos nagy melegben fokozott odafigyelés kell és nem szabad keményfejűen ragaszkodni a tankönyvi ajánláshoz. Sajnos az eü képzetlenebb emberekéi csak azt tudják amit bebifláztak a vizsgára, de mellette gondolkodni már nem képesek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!