Várandósság utolsó harmadában voltatok koncerten Budapest Park-ban?
Ha vigyázol magatokra, szerintem nyugodtan elmehetsz. Én 25 hetes voltam, mikor koncertre mentem, kb. 10 évet vártam a lehetőségre, semmiképpen nem hagytam volna ki. Szerencsére olyan helyen volt, ahol galérián le lehetett ülni, és a beengedéskor sem volt nagy tömeg vagy lökdösődés.
A zene szerintem amúgy is máshogy hat a babának, mint a zajok, bár én mindkét terhességem alatt voltam moziban. Először én is tartottam tőle, hogy hangos lesz a pocaklakónak, de semmi nem történt, nem rugdosott vagy mocorgott a hangos részeknél egyikük sem, gondolom ez is babától függ, ők sem egyformák:)
Utolsó vagyok, látom máris le lettem pontozva, mert más véleményen vagyok mint az előttem írók :)
Mielőtt bárki megbélyegezne azzal, hogy felelőtlen lennék vagy hasonló, elmondanám, hogy férjemmel átgondoltuk, és felkészültünk a lehetőségekre, nem csak belevágtunk, mert bulizni akartunk. A terem végében, emeleti galériáról néztük a koncertet ahova csak pár ember mehetett fel, nem volt tömeg.
Láttam, hogy a kérdező lombik babát vár, de ha csak nem olyan baja van, ami miatt az orvos pihenésre ítélte, akkor ugyanúgy joga van eljárni helyekre, mint másnak. Ha így lenne, akkor viszont eleve nem gondolkodna azon, hogy elmegy egy ilyen helyre, így feltételezem amúgy egészségesek mindketten.
Azért, mert létezik olyan baba, aki a pocakban megijed a zajoktól, nem jelenti azt, hogy ez mindre igaz, ráadásul egy ritmusos zene teljesen más, mint a hirtelen zörejek, pukkanások. Amennyire tudom, a Budapest park szabadtéri helyszín, ahol van sok ülőhely is, nincs rá szükség, hogy a tömeg közepén álljon az ember ahhoz, hogy hallja a koncertet. A büféknél, emeleti részeken le lehet ülni, úgy is lehet élvezni egy koncertet ha az ember nem táncol vagy ugrál, csak hallgatja a zenét. Ha kényelmetlenül érzi magát a kismama, vagy úgy érzi nem tetszik a dolog a babának, akkor el lehet menni onnan, senki nem tartja majd vissza, hogy márpedig végig kell várnia a koncertet, ha egyszer bement. Bármi adódna, pl. elszédül, vagy ilyesmi, a koncerteken mindig van elsősegély és/vagy mentőautó, ott azonnal segítséget tud kérni, még közelebb van a segítség mint mikor otthon ül.
Az első várandósságnál jobban izgulnak a kismamák, nehogy valamivel ártsanak a babának (főleg ha küzdeni kellett érte) de a terhesség nem betegség, és mindenki maga el tudja dönteni, mit tud bevállalni, és mit nem. Csak mert kimozdul valaki, nem feltétlen kap el azonnal valami fertőzést, azt össze lehet szedni a szobában ücsörögve is ugyan úgy.
A lényeg, hogy nem kell elijeszteni a kérdezőt, sem letámadni, amiért szeretne várandósan kikapcsolódni egy kicsit. Mindkét oldalról kaphat tanácsot, véleményt, és ez alapján majd ő maga eldönti, mi a jó neki. Kérdező, ha a koncertre nem is mész el, mindenképp találjatok valami programot a pároddal, ahol kikapcsolódhattok, szórakozhattok vagy pihenhettek egy kicsit!! :)
Ha engem kérdezel érezd jól magad! 28 hetesen szerintem simán belefér. Nem kell beleállni a hangfalakba és kész. A parkban bőven van hely szerintem ahol még élvezhető de nem rezeg alattad a föld. Ne aggódj, ettől semmi baja nem lesz. Lehet, hogy hangos stb. de hogy ez nem okoz maradandó problémát az biztos. Szerintem sokkolóbb lesz neki kibújni a sötétből, melegből, csendből erre a világra.
Ami szerintem a hangnál veszélyesebb az a tömeg. Nagyon figyelj rá nehogy esetleg fellökjenek vagy hasba vágjanak és azt a gusztustalan WC-t is ügyesen használd. Én lehet hogy inkább a VIP részbe mennék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!