Azt javasolják, hogy pihenéskor a kismama a lábait polcolja fel, de háton lehetőleg ne feküdjön, akkor ezt hogy lehet megoldani?
Jot nevettem, bocsi :)
Ha fekszel, eleve fent van a labad ...
Ülve is érdemes felrakni a lábakat, nem kell hozzá feküdni. Fekvéskor pedig pl. párnát tudsz alá rakni, attól még nem fogsz “megtörni”.
Háton egy idô után nem ajánlott feküdni, mert a baba súlya nyomja a gerinc melletti ereket, ami nem tesz jól a vérkeringésnek. Illetve zsibbadást is okozhat, ha ideget nyom.
1. A háton fekvést nem úgy kell elképzelni, hogy ha nap közben eldőlsz fél órára, akkor se szabad, annyitól nem lesz baja a babának, de éjszaka lehetőleg ne így aludj.
2. A felpolcolt lábbal való pihenést nem úgy értették, hogy fekvés közben is, hanem, ha pl ülve pihennél, ne lógasd a lábad, tedd fel valahová. De nekem pl az utolsó hónapig nem volt erre szükségem, nem vizesedtem, akkor is csak azért, mert nyár volt, és 35 fok.
Kedves Első Gyermekes,
Úgy feküdj,ahogy kényelmes!Érezni fogod,a kicsid pedig éreztetni fogja mi a jó.
Lehet nem ajánlott a haton fekvés..viszont én bizony minig úgy kelek fel..
Ha oldalt fekszem zsinbbadásra kele( mind két oldalt próbáltam)
A lában ma. Csípőmtől zsibbad..
Úgyhogy amikor kényelmetlen haton( van ilyen is) a baba mindig jelez..
Amügy félig ülő helyzetben gondolják ezt a polcolást..
:)
19 hkm
29 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!