Van itt olyan kismama aki nem kapott a nőgyógyászától papírt higy a háziorvos táppénzre vehesse?
Figyelt kérdés
3.-ától akarok táppénzre menni de csak 13.-án megyek a nőgyógyászhoz akkor tudok olyan papírt kérni.takarítónő vagyok egy pékségben és ipari vegyszerekkel kell dolgoznom+ a hatos létrán állni amikor csempét mosok.ugye azt nem csinálhatja meg a nögyógyász hogy nem ad ilyen papírt?14 hetes kismama2018. márc. 21. 11:08
1/10 anonim válasza:
A táppénz az keresőképtelenséget jelent, végre egy orvos amelyik nem akar táppénzt csalni. Ilyenkor az a teendő, hogy ha az üzemorvos úgy látja , hogy veszélyes a terhességre a munkád, akkor ad könnyített munkát. Amit leírtál az nem veszélyes a terhességre egyébként megsúgom.
2/10 anonim válasza:
Szerintem ki fogja adni, nekem is kiadta. Igaz előtte volt két császármetszésem és 12 napig feküdtem kórházba hematoma miatt. De elég volt annyit mondani, hogy nehéz fizikai munkát végzek.
3/10 anonim válasza:
És már kaptam is a papírt. non pot-ra. Egyébként nem értem, miért fáj az másoknak ha a kismama a baba érdekében táppénzre megy.
4/10 anonim válasza:
Biztosan kapsz majd táppénzes papírt tőle, de ennyire visszamenőleg nem lehet kiírni. Ha még ugyanazok a TB szabályok érvényesek amiket ismerek, akkor hivatalosan és szabályosan indokolt esetben keresőképtelenséget maximum 5 napra visszamenőleg állapíthat meg a háziorvos, így ha harmadikától szeretnéd a táppénzt,akkor 8-án legkésőbb már a javaslattal a háziorvosnál kell lenned. 13-ai papírral nem fog még ennél is később avagy aznap téged harmadikától táppénzre venni a háziorvos,lévén nem törvényes és nemigen szoktak jófejségből szabályt szegni, ők sem szeretnék megütni a bokájukat. Ha nem megoldható előbb, akkor még aznap, 13-án vidd el a javaslatot neki és ha indokoltnak találja, akkor április 8 vagy 9-től táppénzre vesz, de harmadikától akkor már nem fog. Ha azt szeretnéd, intézd előbb.
5/10 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a doki hogy 1 hónapom van hogy a papírt odaadjam neki
2018. márc. 21. 11:47
6/10 anonim válasza:
Nem tudom mennyi idő, amíg oda lehet adni, de én nem is ezt mondtam, hanem azt, hogy mennyi időre visszamenőleg lehet megállapítani a keresőképtelenséget. Ha te 13-án mész orvoshoz, nőgyógyászhoz, ő nem fog neked javaslatot adni hogy 3-tól legyél táppénzen, mert maximum 5 napra visszamenőleg lehet (szakorvosnak és háziorvosnak is).Így az lehet, hogy leadni ráérsz később, de a lényege annak amit próbálok elmagyarázni, hogy 13-án már nem tudsz 10 napra visszamenőleg táppénzt kérni, mert csak 5-re lehet. Így lehet, hogy ráérsz bevinni a háziorvosnak később is, de a javaslatodon akkor sem lesz harmadikától írva, ha csak 13-án mész orvoshoz. Így érthető?
7/10 anonim válasza:
Remélem nem zavartalak össze, ahogy visszaolvasom én is eléggé összekutyultam a mondandóm. A lényeg, hogy a nőgyógyász 13-án már csak 5 napra visszamenőlegesen adhat javaslatot keresőképtelenségre(azt is indokolt esetben), azt, hogy aztán evvel utána mit és mennyi ideig lehet intézni, már nem tudom, de nem is lényeges.
8/10 anonim válasza:
No, hogy ne csak a számat tépjem, megkerestem és belinkelem neked a hivatalos (Államkincstár) honlapjáról származó hatályos szabályozást:
"Van-e lehetőség a keresőképtelenség visszamenőleges igazolására?
Indokolt esetben lehetőség van a keresőképtelenség kezdő napjának visszamenőleges megállapítására is.
A keresőképtelenség visszamenőleges igazolására jogosult:
A háziorvos, házi gyermekorvos, kezelőorvos a vizsgálatra való jelentkezés időpontjától eltérően, legfeljebb 5 napra visszamenőleg.
Az első és másodfokon eljáró orvosszakértői szerv orvosa kivételesen indokolt esetben visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra állapíthatja meg a biztosított keresőképtelenségét. "
9/10 anonim válasza:
Gondolom orvosszakértői szerv nem kerül bevonásra az esetedben, így rád az 5 nap vonatkozik.
10/10 anonim válasza:
Fentebb jól irták, csak 5 napra visszamenőleg tud kiirni a doki. Azt tudod tenni ha mindenkèpp 3-tól táppènzen akarsz már lenni de csak 13-án mèsz dokihoz hogy a háziorvossal megbeszèled hogy ő kiirna-e (akár 8-as kóddal) táppènzre addig is, ès majd viszed neki a papirt. Amúgy nem szoktak ezen pattogni a nőgyógyászok és simán kiadják a javaslatos papirt a táppènzhez, de hallottam már olyat aki nem adta ki. Jobb lenne előbb utánakèrdezni mielőtt eltervezed hogy hpgy mész táppènzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!