Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más városokban sem veszik már...

Más városokban sem veszik már előre a kismamákat a vizsgálatokon, mint Egerben? (vérvétel, háziorvos) Különösen a cukorterhelés érdekes, mivel az elég hosszú idő.

Figyelt kérdés

2017. jún. 20. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (Bp melletti kisváros) ritka fos az sztk-s rendszer, de vérvételnél, cukorterhelésnél előreveszik. Háziorvosnál meg külön terhesrendelés van, amikor csak egészséges kismamákkal foglalkoznak. Szépen is néznénk ki, ha egy influenzaszezonban ott ülnének akár negyedórát is terhesen a nők...
2017. jún. 20. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Vérvételen nálunk előreveszik, de a háziorvosnál nem. Én közel 2 órát ültem a háziorvosnál, pedig előre direkt odatelefonáltam, hogy mennék, le vagyok gyengülve, mert hetek óta beteg vagyok, és terhesen a hányás mellé nem akarok még egy influenzát is újra elkapni. Nem lehetett előre bemenni, de az utánam érkező öregasszonyokat mind behívták előttem.

A nőgyógyásznál elméletileg kiraknak egy névsort, hogy mi a sorrend, gyakorlatilag aki a legerőszakosabb az megy be. Ez azért van, mert már kora reggel oda kell menni beregisztrálni a recepción, az alapján lesz egy sorrend, de a rendelés csak órákkal később kezdődik. Aki közel lakik haza tud menni és később visszajönni, de aki messze, az órákat ott ül és nehezményezi, hogy miért akarna bemenni az, aki csak most érkezett.

2017. jún. 20. 12:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Hú, ez a kórház is borzasztó.
2017. jún. 20. 12:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk külön van kismamáknak a vérvételi hely de ki nem állhatom, egy órát is sorban kell várni állva, a laborban legalább üléssel lehetne azt az egy órát tölteni. Egyébként a cukorterheléseseket előre veszik. Ez mondjuk megint egy olyan dolog, hogy van mikor 36 hetes dolgozó kismama vár emiatt több mint 1 órát, hiába sietett és ért oda idő előtt minimum fél órával, elsők között...

Háziorvosnál nem vesznek előre, attól függ mit akarok volt mikor akadt rá példa. Pl rossz lett a vizeletem természetesen kivártam a sorom amivel egyébként nem volt gondom. Ezután tenyésztés kellett, telefonáltam az eredmény miatt, mikor mondták be kellene mennem a receptemért, akkor csak bekopogtam és kiadták, szóval ezért nem kellett várjak. EKG-ra meg azt mondta a háziorvos rendelési idő előtt negyed-fél órával menjek és akkor se kellett várnom, de pl mikor a kiskönyvem kitöltötte, akkor igen.

2017. jún. 20. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát, akkor a s.ggünket csapkodhatjuk a földhöz... (egyes voltam)
2017. jún. 20. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Nàlunk is borzasztó a rendszer Szigetszentmiklóson. Kismamáknak csak csütörtökön van vérvétel, mindenki másnak mindennap, viszont a mindenki más is ugyanúgy jöhet csütörtökön (és jön is....)

Múlthéten voltam vérvételen, 1 óra 20 percet álltam sorban, mire odajutottam az ablakhoz... Borzasztó volt, majdnem elájultam. Voltak nagyon nagy pocakos anyukák, meg voltak 50-60-as asszonyok, akik nyugodtan jöhettek volna másik napon. Nem igazán értem ezt a rendszert, akkor lenne értelme, ha csütörtökönként akkor csak a kismamáknak vennének vért, a többiek pedig tudnak menni bármikor máskor.

Annyi pozitívum van, hogy nálunk meg a háziorvos nagyon aranyos, mondta hogy akármikor jövök, kopogjak be, elveszik a kiskönyvet, és az előző beteg után mehetek is, mert a kismamákat mindig soron kívül előre veszik.

Szóval az sztk borzasztó, a háziorvosnál lévő rendszer viszont érdemel egy pirospontot!

2017. jún. 20. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Kecskeméten külön van a kismamáknak vérvételi helyiség és a cukorterheles csak egy bizonyos napon van!

A háziorvoshoz meg úgy jártam hogy vagy előtte felhívtam és behívott vagy időpontot kértem

2017. jún. 20. 14:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Első babám a váci kórházban szültem. Ott az sztk-ban mindig előre engedték a terheléses kismamákat, ki is volt írva. Így aztán mikor a másodikkal várandós lettem és a szigetszentmiklósi sztkban vártam állva, veszélyeztetett terhesként nagyjából 1 órát a terhelésre, picit meglepődtem.
2017. jún. 20. 14:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Egerben szerintem ritka jó a vérvételi rendszer, 3 pultnál megy az adminisztráció, és kb. 6 szék van a vérvételhez. Akárhányszor ott voltam a terhesség alatt, kb. 10 perc alatt végeztem mindennel együtt. A terhelésesnél 2 óra múlva vissza kellett menni, de szintén azonnal sorra kerültem.

Azt hallottam, hogy az utóbbi pár hónapban párszor összeomlott a számítógépes rendszerük, akkor voltak csúszások, de ha ilyen van én nem várnék, hanem visszamennék másnap.

Veled mi volt kérdező?Annyira sokan voltak?Mennyit kellett várnod?

A háziorvos szerintem nagyon településfüggő, nálunk Felsőtárkányban időpontot kérsz és max. 10 perc késéssel sorra kerülsz. Ha nincs időpontod, nem vesznek előre.

2017. jún. 20. 16:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, elég sokat.
2017. jún. 24. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!