Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családi adókedvezményhez...

A családi adókedvezményhez igazolást a várandósságról a háziorvos is adhat?

Figyelt kérdés

Most tudtam csak meg, hogy már a 91. várandóssági naptól igényelhető az adókedvezmény. Kedden voltam a genetikai szűrésen, ahol az asszisztens kérdezte, hogy kell-e, de nem értettem pontosan, és végül nem kaptam (az én bénaságom volt, beismerem).

A dokim legközelebb hétfőn rendel, és persze ráér addig, de a háziorvoshoz kényelmesebben el tudnék menni pénteken, ha tőle is jó az igazolás. Vagy csak a nőgyógyásztól kaphatok?

2017. máj. 17. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nőgyógyásztól kell.
2017. máj. 17. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

[link]

Terhesgondozáson,a gondozást végző orvostól kell kérni.

2017. máj. 17. 21:35
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Terhesgondozas.ott kiszamoljak és kiállítanak egy igazolást rola.
2017. máj. 17. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2017. máj. 17. 22:52
 5/9 A kérdező kommentje:
U.i. Nem tudom, ki ment végig lepontozva a válaszokat, én felpontoztam mindenkit... Úgy tűnik, a lepontozás a divat. :D
2017. máj. 17. 22:53
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy a tudatosadózó, a mindenegyben és társai terhesgondozást írnak, attól még a törvény orvosi igazoláshoz köti, nem szakorvosihoz (akkor nőgyógyász szakorvos-jelölt se írhatná alá).
2017. máj. 18. 05:40
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

Igen, de a terhesség korát nem a háziorvos dolga eldönteni....

Pl. UH-t sem ő csinál, és az is befolyásolhatja. A terhességet sem a háziorvos állapítja meg. Legalábbis az én háziorvosom nem turkál a lábaim között és nem is ultrahangoz.

2017. máj. 18. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
A kiskönyv alapján ki tudja adni. Azért nem egy adóellenőrzés van a hátam mögött, tudom, mi kell.
2017. máj. 18. 12:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Egyrészt most már mindegy, mert hétfőn el tudok menni a nőgyógyászomhoz, ott majd adnak tutira.

Másrészt az tény, hogy a kiskönyvben, ill. a genetikai uh-lelettel is a kezemben, mindenhol le van írva az utolsó menzesz első napja, szóval ezért is merült fel bennem is, hátha kiadhatja a háziorvos, mert 91-ig nem nehéz elszámolni - az a 13. hét vége.

De ettől függetlenül nem jelent szerencsére problémát a szakorvoshoz elmennem, és a kedvezményről se maradunk le már a hónapban. :)

2017. máj. 19. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!