Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy bajt teszek vele, ha...

Nagy bajt teszek vele, ha elhagyom a magzatvédő szedését? 24 hetes vagyok

Figyelt kérdés
Napi 1 almánál viszont nem eszek több gyümölcsöt. Szedek külön vasat és kalciumot. Akkor is jut elég vitamin a magzatnak, ha nem szedem az Elevitet?
2008. okt. 29. 06:50
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Szia. Ezért most leharapják a fejemet, de én nem szedtem egyáltalán elevitet. Ettem gyümit, szedtem vasat, folsavat és magnesii citricit, abban van calcium. A babám gyönyörűen fejlődik. A baba fejlődésében a folsav ami kiszűrheti a velőcsőzáródási rendellenességet, de azt is a 13-ig hétig fontos szedni. Amikor már átveszi a méhlepény a szerepét, akkor a baba úgy viselkedik, mint egy kis parazit, elveszi ami neki kell, így a vitaminokat nem miatta, hanem magad miatt kell szedned. Ellenben nekem mindig tökéletes vérképem volt, és még csak egy lyukas fogam sem lett. Elég az amit szedsz, a babád megkap mindent amire szüksége van. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
2008. okt. 29. 06:58
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Régen sem szedtek vitamint a terhes nők, mégis itt vagyunk!

Én mondjuk szedtem mindkét terhességem alatt, mert nem nagyon eszek gyümölcsöt, és ártani nem árt.

Ahogy gondolod.

Még annyit hozzátennék, hogy nekem egyik nőgyógyászom sem mondta, hogy szedjem, csak magamtól vettem.

2008. okt. 29. 07:00
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem baj ha nem szeded. Én a 27.hétig szedtem az Elevitet, onnantól meg a Hipp Natatalt iszom, de én is csak azért mert elég kevés gyümit meg zöldséget eszem, meg nem mintaértékű a táplálkozásom főleg mostanában.:) Így nyugodtabb vagyok ha tudom hogy legalább van amit megiszok naponta a babám meg a saját érdekemben.

A vérképeim jók így, de nekem se a dokim mondta hogy szedjem, csupán önszorgalomból megy a dolog.:)

2008. okt. 29. 08:28
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Én is ilyen tájban hagytam abba az Elevit szedését. Azóta csak Béres Vasat, Béres Kálciumot szedek, illetve kb két hete Béres Magnéziumot.

A babám nagyon szépen fejlődik :)

Üdv, 34 heteske.

2008. okt. 29. 08:31
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

Ha úgy érzed, hogy anélkül is be tudsz vinni elég vitamint a szervezetedbe (és ez nem csak annyit jelent, amennyi a babának elég, mert a baba valóban elveszi, ami neki kell, viszont a te szervezetednek is szüksége van rá, mert ha te nem vagy jól, akkor ő sem lesz), szóval ha mélyen a szívedre teszed a kezed és meggyőződéssel azt mondod, hogy az a napi egy alma és nem tudom mennyi zöldség (nem írtad), amit megeszel fedezi mindkettőtök vitaminszükségletét, akkor nem baj, ha nem szeded. A te döntésed. De most őszintén? Szerinted ez fedezi? Mi a bajod a vitaminnal? Székrekedésed van tőle? Az ellen kellene változatosan étkezni, gyümölcsöt, zöldséget és rostdús ételeket fogyasztani. Félsz, hogy sokat fogsz hízni? Az ellen kellene kicsit sétálgatni, megmozgatni a csontjaidat és odafigyelni arra, hogy ne felesleges kalóriákat vigyél a szervezetedbe. Vagy attól félsz, hogy óriásbabád lesz? Nincs összefüggés, tizenöt év múlva ezen már épp annyira fognak röhögni, mint a "Megütöd a hasad és foltos lesz a gyerek" babonán.

Ettől függetlenül ha nem akarod, ne szedd, de akkor növeld kicsit a természetes vitaminbevitelt, táplálkozz egészségesebben és változatosabban, vagy legalább vásárolj egy Hipp Natal-t és használd azt.

2008. okt. 29. 08:39
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
régen nem is volt ilyen,én se szedtem az elsö kettövel semmit és téli babák nem sok gyumolcs volt az egyik 3.25 a másik3.55dkg születtet most várom a harmadikat 25hetes vagyok ezzel összesen 1dbzal ettem mikor be véreztem utána aztán meg de a doki le is állitott azt mondta nem kell örültem is neki!nekem a magnéziumot kell szedni meg a vasat,de te érzed hogy akkarod e szedni,de szerintem nem baj ha nem szeded én is csak 1 almát eszek meg.
2008. okt. 29. 10:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is szedtem az Elevitet a terhességem elején, mert jó volt az állandó émelygés ellen, de sajna olyan szétszórt vagyok, hogy gyakran elfelejtettem bevenni. Aztán amikor kiderült, hogy enyhe vashiányom van, a doki írt fel vasat, így nem szedtem tovább az Elevitet (mert a túlzott vasbevitel sem jó). A babám meg úgy nő, mint a gomba, két héttel előbbre jár. Mi lenne, ha még szedném is? :) Meghagyom szülés utánra, amikor majd szoptatok, addig szedem a vasat és C-vitamint. A vérképem is jó, tehát nem lenne muszáj szednem a multivitamint. Te se aggódj. :)
2008. okt. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!