Meddig lehet terhesen biciklizni?
10,
Az átlag magyar kismama 12 hetes terhesen elmegy táppénzre, mert olyan terhes, higy semmit se tud már csinálni. A holland meg nem megy táppénzre, mert számára nem betegség a terhesség. Innen indul. A másik meg az, higy a gyerekek 2-3 éves kortól bicajjal közlekednek, télen, nyáron, esőben, hóban, ergo meg van az alap a terhesen való bicajozashoz.
Persze nyugatozni hollandozni...
Ezt nagyon birom..
Én nem tapasztaltam a környezetemben túl hamar táppénzremenő kismamákkal..
1 barátnőm volt így, de ő vegyész, veszélyes anyagokkal dolgozott. Az egész telephelyen nem tudnak ott olyan munkát biztosítani, ami ne lenne kismamakent veszélyes. (Aműgy is az, pótlék is van amúgy miatta)
Magam részéről a 37. Hétig tervezek dolgozni, pedig 60km-re ingázom.
Munkatársaim akik nem inkáznak onnan mentek szülni..van akinek még úgy volt hétfőn megy, de hamarabb jött a baba, szombaton szült..
De van tapasztalatom jégkorcsolyával, 10 éves koromban estem el utoljára, akkor is elgáncsoltak, mégsem mentem idén.
Van tapasztalatom görkorcsolyával( Amíg olyan helyen laktam dolgozni jártam vele) mégsem vettem a lábamra terhesen.
Motorozom..( nem robogó)hosszú turákhoz szoktam, ilyenkor már időjárástől függően (8 fok felett) azzal szoktam dolgozni járni, mégsem megyek motorral idén.
Ahogy az autóban is ővterelőt használok, pedig (kop-kop) sosem volt balesetem, koccanásom, pedig bp.-i forgalomban megyek minden nap..
Hát lehet arra alapozni, hogy sosem történt ilyen, nem is fog..
Plusz fizikailag birja az e,ber, vagy nem..
Nem ez a lényeg, hanem én spec nem szeretném veszélyeztetn a babámat.
Sérülékenyebbek vagyunk..önhibánkon kívül is lehet baj..
Ebben az esetben pedig a kérdezőnek fozikailag is sok( mindenki más.. 25 hetesen megszült a helyi kismama, mert túl sok volt a séta a bevásárószatyrokkal...kinyílt a mészáj..elment a magzatvíz..egészségesek, de ennyitől általánosságban nem szûl meg senk)
Tehát én elővigyázatosságból nem bicikliznék....
Az esetedben pedig azért nem, mert sok neked..
Megéri??
6.
14,
Mindenki a saját tapasztalatát írta le. Anno amikor Magyarországon éltem, a környezetemben minden kismama max a 12. hétig dolgozott, mindegy volt, hogy irodán ülő munkát végzett vagy gyárban dolgozott, mind nagyon terhes volt mar akkor is. Itt meg a szomszedasszonyom a szülés napjan még bicajozott és kapaszkodj meg: másnap reggel ugyanúgy tekert a másik két gyerekével együtt a suliba, minta mi sem történt volna. Itt ehhez vannak hozzászokva, így jöttek fel, nekik a terhesség nem betegség. Ok, hogy ezt te nem érted, de itt ez a normális. Más a hozzáállásuk kb mindenhez. Ha te úgy érzed, nem kell biciklizned, akkor ne csináld, de ettől még lehet, ha valaki akarja és az orvos nem tiltja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!