Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még egy hetem van az új...

Még egy hetem van az új munkaszerződésemig, de egyre nagyobb a pocakom. Ha rákérdeznek, letagadjam?

Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Ha letagadod, akkor érvénytelen a szerzödés, amit kötnek veled.
2010. jún. 9. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Attól függ. Milyen viszonyban vagy a főnököddel?
2010. jún. 9. 21:38
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Bizony érvénytelen, mert megtévesztésen alapuló valamennyi jogügylet semmis:( Inkább beszéld meg vele, veszítenivalód nincsen, ha nem jó fej, akkor így is úgy is szerződés nélkül maradsz:(
2010. jún. 9. 21:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem érvénytelen a szerződés, bocsi, utánanéztem. Nincs joga ilyesmit kérdezni, vagy olyan vizsgálatra kötelezni, ami megállapíthatja a terhességet.
2010. jún. 9. 21:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Amúgy 90% hogy nem kérdeznek rá, csak a véleményekre voltam kíváncsi. A főnökömmel nem vagyok baráti vagy ilyesmi viszonyban, és nem tenne szívességet azzal, hogy terhesen felvesz. Nagy cég, nem is ő dönt.
2010. jún. 9. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ptk. 210. § (4):

Akit a másik fél megtévesztéssel vagy jogellenes fenyegetéssel vett rá a szerződés megkötésére, a szerződési nyilatkozatot megtámadhatja. Ezt a szabályt kell alkalmazni akkor is, ha a megtévesztés vagy fenyegetés harmadik személy részéről történt, és erről a másik fél tudott vagy tudnia kellett."

Valóban nem semmis, hanem megtámadható, de hidd el, ha a munkáltatód ezen a jogcímen pert indít, akkor meg fogja nyerni. Ha nem kérdeznek rá, akkor nem kell megmondanod, erre senki nem kötelezhet, de ha rákérdeznek, és letagadod, akkor mikor kiderül, pert fog indítani, és simán megnyeri. A nagy cégek ilyen téren nagyon köcs.gök:(

2010. jún. 9. 22:11
 7/9 A kérdező kommentje:
De nem kérdezhet rá, hogy terhes vagyok... Továbbá nem megtévesztéssel veszem rá, hogy szerződést kössön velem.
2010. jún. 9. 22:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy most megúszod, de előbb -utóbb ki fog derülni, hogy terhes vagy.És egy munkáltató sem szereti, ha átverik a fejét.És ő annak fogja érezni.Ilyen esetben ő sem lesz korrekt veled, és te fogod húzni a rövidebbet, hidd el.Ennek lesz még következménye, és nem túl jó.Ha te sem voltál vele őszinte, ő is úgy fog hozzád állni.Én elmondanám, de ez én vagyok.Mindig azt vallottam, hogy a legjobb út az egyenes út.Egyébként az én munkahelyemen rákérdeztek, úgy tudták meg.Már látszott rajtam, és egyszercsak jött a kérdés.Miért ne kérdezhetne rá?Mi tiltja ezt neki?
2010. jún. 10. 07:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Figyelj, nekem mindegy, hogy mit csinálsz, de ha rákérdez, terhes vagy-e (bármikor rákérdezhet, semmi nem tiltja, és a 12. hét után már nem hivatkozhatsz arra, hogy csak azért tagadtad le, mert a 12. hétig bármi történhet), és te azt válaszolod, hogy nem, akkor az bizony MEGTÉVESZTÉS. A munkáltató döntése, hogy kellesz-e neki úgy is, hogy babát vársz, hazugsággal nem lehet rákényszeríteni, hogy hosszabbítson. Ha kiderül, te bukod, ennyi. Nincs semmilyen jogszabály, ami tiltaná, hogy megkérdezze, viszont van jogszabály, amelyik tiltja, hogy hazugsággal vedd rá a szerződéskötésre. Véleményt kérdeztél, azt kaptál, de a döntés a tiéd.
2010. jún. 10. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!