Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha az első terhességednél...

Ha az első terhességednél hányós/rosszullétes voltál, a többinél is előjött ez, vagy azok mások voltak?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok. Első terhességemnél nagyon szarul voltam a 14. hétig, hánytam még utána a 16.-ig, de akkor már legalább nem volt állandó hányingerem. Utána mintha elvágták volna. Most "készül" a második baba, nagyon nem reménykedem csodában, igyekszem készíteni magam lélekben hasonlóra :D De hátha valakinek van egy kicsit biztatóbb tapasztalata.
2018. márc. 12. 10:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Első terhességemet onnan tudtuk, hogy minden reggel, délben és este hánytam, nem a mensi kimaradásából. 4-8. hétig napi 3x, 14. hétig napi 1x hánytam, utána 24. hétig émelygés és hányinger, heti 1x hányás is. Talán a 30. hét volt mire elmúlt minden (émelygés, hányinger), de addigra meg már minden más bajom volt :D

Most a másodikkal 17 hetes vagyok, és még 1x nem voltam rosszul sem, nemhogy hányás de még egy szédülés vagy hányinger sem volt.

Mi annak tudjuk be, hogy az első lány a második pedig fiú (legalábbis eddig úgy néz ki), de az is lehet hogy már hozzászokott a szervezetem.

Lényeg, hogy minden terhesség más, simán lehet hogy 2 nehéz terhességed lesz, de az is lehet hogy a másodikkal nem lesz semmi tüneted :)

2018. márc. 12. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Hat.baromira nem a gyerek nemetol fugg. De amugy minden terhesseg mas. A hormonok, kormstb fuggvenye. Hogy reagal eppen akkor a szervezeted egy terhessegre.
2018. márc. 12. 11:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Kicsit abban reménykedem, hogy már nem akkora újdonság a szervezetem számára, nem reagál olyan hevesen :D

Az enyém is lány egyébként, de a barátnőm pl. két lányt szült egészen pontosan nulla rosszulléttel, úgyhogy azt én se gondolom, hogy a neme meghatározó lenne. De biztató, hogy azért van ilyen is, hogy másodjára semmi rosszullét.

2018. márc. 12. 11:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Bár nekem fordítva volt... de az első terhességem alatt semmi bajom nem volt. Pedig 41. hétre született :D (kislány)

Most vagyok a másodikkal várandós.. na hát most minden volt, 16. hétig hányás, hányinger, gyomorsav és hasonló “jóságok”. Aztán szünet, majd nemrég ismét előjött a hányinger, gyomorsav.

Bár még csak a 32. hétben vagyok, eddig úgy van, hogy kislány lesz a második is. Úgyh szerintem ez nem függ össze a baba nemével.

Sőt, az elsővel kívánós voltam, sok édes-sós rágcsát. Most semmi ilyesmi (bár örültem ha valamitől nem lettem rosszul).

2018. márc. 12. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem szinte ugyanaz mindkét terhességem.

Kb. 8.-14. hétig tartott az erős émelygés, gyengeségérzet, álomkór, hányni sose kellett szerencsére.

24-25 hét közt kezdett keményedni a hasam mindkétszer.

Annyiban más most a második terhesség, hogy sajnos nagyobb a hasam és így a vége felé a gyomorsav is kínoz, az elsőnél ilyenre nem emlékszem és vele a hasam is picike maradt szerencsére.

2018. márc. 12. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
Én nem ilyen néphagyomány miatt mondtam az eltérő nemet amit a nagymamáinktól hallunk (ha rosszul vagy lány, ha nem akkor fiú), hanem amiatt, hogy a lányok és a fiúk más arányban termelik a hormonokat, a lányoknál általában magasabb a hcg szint ami a hányingert okozza. Ikreknél is magassabb a hcg, ezért az ikerterhességnél is gyakoribb a reggeli (vagy egész napos) rosszullét. De ha valaki nem érzékeny a hcg-re, akkor mindegy hogy lány vagy fiú és mennyi van, nem lesz rosszul, aki pedig nagyon érzékeny rá az szintén nemtől függetlenül rosszul lesz. Lányomnál amúgy olyan magas volt a hcgm, hogy mikor teszteltünk kb abban a másodpercben pozitív lett ahogy beraktam a tesztet a mintába, és + is marad még 1,5 év után is. Most a második terhességnél később teszteltem, és csak 2 perc után jelent meg a csík. Tehát én érzékeny vagyok a hcg-re, amiből a lányom termelt rendesen, a fiam pedig nem :D
2018. márc. 12. 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:

4.babámat várom..én is abban reménykedtem mint te. Sajnos nekem nem jött be. Mindegyikkel hánytam-hányok.

1.19 hétig ( naponta 10x)

2.17 hétig ( naponta 2-3x)

3. 15.hétig ( naponta 2-3x)

4. 16.héttöl reggelente csak párszor este is..még tart. 21h km

De Neked drukkolok!!

2018. márc. 12. 12:26
 8/11 anonim ***** válasza:

1 Állapot - 22.-hétig rossz volt, utánna sok energiam volt. Lány lett

2 Állapot - 10.-hétig émelygés, utánna jobb lett. 0 energia, állandóan alszok 14h1n km

2018. márc. 12. 12:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Első terhességemnél alig voltam rosszul.Màsodiknàl nagyon, kb.15-ig hétig...
2018. márc. 12. 15:10
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát, látom nem feltétlenül javuló tendencia jellemző :D De azért reménykedem, látom, hogy lehet tök más két terhesség ugyanannál az anyánál, hátha mázlim lesz :)

Köszi mindenkinek.

2018. márc. 12. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!