Ha az első terhességednél hányós/rosszullétes voltál, a többinél is előjött ez, vagy azok mások voltak?
Első terhességemet onnan tudtuk, hogy minden reggel, délben és este hánytam, nem a mensi kimaradásából. 4-8. hétig napi 3x, 14. hétig napi 1x hánytam, utána 24. hétig émelygés és hányinger, heti 1x hányás is. Talán a 30. hét volt mire elmúlt minden (émelygés, hányinger), de addigra meg már minden más bajom volt :D
Most a másodikkal 17 hetes vagyok, és még 1x nem voltam rosszul sem, nemhogy hányás de még egy szédülés vagy hányinger sem volt.
Mi annak tudjuk be, hogy az első lány a második pedig fiú (legalábbis eddig úgy néz ki), de az is lehet hogy már hozzászokott a szervezetem.
Lényeg, hogy minden terhesség más, simán lehet hogy 2 nehéz terhességed lesz, de az is lehet hogy a másodikkal nem lesz semmi tüneted :)
Kicsit abban reménykedem, hogy már nem akkora újdonság a szervezetem számára, nem reagál olyan hevesen :D
Az enyém is lány egyébként, de a barátnőm pl. két lányt szült egészen pontosan nulla rosszulléttel, úgyhogy azt én se gondolom, hogy a neme meghatározó lenne. De biztató, hogy azért van ilyen is, hogy másodjára semmi rosszullét.
Bár nekem fordítva volt... de az első terhességem alatt semmi bajom nem volt. Pedig 41. hétre született :D (kislány)
Most vagyok a másodikkal várandós.. na hát most minden volt, 16. hétig hányás, hányinger, gyomorsav és hasonló “jóságok”. Aztán szünet, majd nemrég ismét előjött a hányinger, gyomorsav.
Bár még csak a 32. hétben vagyok, eddig úgy van, hogy kislány lesz a második is. Úgyh szerintem ez nem függ össze a baba nemével.
Sőt, az elsővel kívánós voltam, sok édes-sós rágcsát. Most semmi ilyesmi (bár örültem ha valamitől nem lettem rosszul).
Nekem szinte ugyanaz mindkét terhességem.
Kb. 8.-14. hétig tartott az erős émelygés, gyengeségérzet, álomkór, hányni sose kellett szerencsére.
24-25 hét közt kezdett keményedni a hasam mindkétszer.
Annyiban más most a második terhesség, hogy sajnos nagyobb a hasam és így a vége felé a gyomorsav is kínoz, az elsőnél ilyenre nem emlékszem és vele a hasam is picike maradt szerencsére.
4.babámat várom..én is abban reménykedtem mint te. Sajnos nekem nem jött be. Mindegyikkel hánytam-hányok.
1.19 hétig ( naponta 10x)
2.17 hétig ( naponta 2-3x)
3. 15.hétig ( naponta 2-3x)
4. 16.héttöl reggelente csak párszor este is..még tart. 21h km
De Neked drukkolok!!
1 Állapot - 22.-hétig rossz volt, utánna sok energiam volt. Lány lett
2 Állapot - 10.-hétig émelygés, utánna jobb lett. 0 energia, állandóan alszok 14h1n km
Hát, látom nem feltétlenül javuló tendencia jellemző :D De azért reménykedem, látom, hogy lehet tök más két terhesség ugyanannál az anyánál, hátha mázlim lesz :)
Köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!