Fehérköpeny szindróma ellen mit tehetek? . Bővebben lent!
Én nem tudtam ez ellen semmit tenni:( Csak elmondtam mindenkinek, hogy ez van, és otthon is mérem mindig jó.
Kitartás mér csak pár hét!
Ajjaj, ismerős.Nekem is volt a védőnőnél 180.Otthon nekem is ok. volt.
Azt hittem már csak én vagyok ilyen defektes.
Szerencsére én már megszültem, minden rendben volt a babával, szép súllyal született, egyes fokban érett lepénnyel szültem.Viszont én három hétig bent feküdtem emiatt a kórházban, mert a végére már otthon is magas volt.
De ez rémálom volt hogy egy sima vérnyomásméréstől így felment a vérnyomim, főleg ha a védőnő mérte.Nem tudtam tenni ellene, annál rosszabb volt, minél jobban rákoncentráltam hogy jó lesz, na akkor min. 170.
Kitartás nem sok van már, és a babád is rendben lesz.
Ja nekem még a pulzusom is az egeket verte, Neked nem?
Amúgy előtte nekem nem volt ilyen, akárki mérhette, a terhesség alatt jött elő.Nálam nézték 24 ótással is a vérnyomásom a 17. héten, és mikor a doki feltette 150 volt, utána max 130 egész nap.De a végére valóban magas lett, nem csak a feh.köp.szindróma.
Minden jót Nektek.
9 hónapos baba anyukája
Nagyon jó volt olvasni, hogy mások is járnak hasonló cipőben,Éppen aznap olvastam, amikor ugyanezt produkáltam a védőnőnél, és teljesen összeomlottam. Úgyhogy jól jött! :)
Titeket nem "fenyegettek" mindenféle veszélyekkel, gyógyszerrel? Hiába bizonygattam, hogy csak ott 180/90, otthon nekem is max 130/80, csak ingatta a fejét az asszisztens, hogy figyelni kell, mert hipertóniás krízis is lehet. Utánaolvastam, szörnyű, de minek mosd ilyet???
Szóval neketek hogy álltak a kérdéshez az oorvosok? Elfogadták?
Szia, utolsó válaszoló vagyok.
Engem nem rémisztgettek ilyenekkel.Mikor először mért a védőnő 160/78-at, a doki is csak annyit mondott hogy mivel az első érték magasabb csak, az az izgalomtól van.Mivel akkor még nekem is jó volt otthon, elfogadta a védőnő az otthoni méréseket, és azt vezette be a kiskönyvbe.Nálam már akkor volt gond, mikor otthon is 160 is volt.Én szóltam hogy magas otthon, így 37 hetesen ezért befektettek szülésig a kórházba, ahol napközben többször mérték.Kaptam rá gyógyszert, és úgy nem volt nagy gond simán szültem.Utána helyreállt, bár már nem méregetem, de a vérnyomásmérőt még most sem szeretem látni, ezért jó mélyre eltettem a szekrényben.:-)
Hát vagyunk így egy páran sajna.Nem jó, nekem az egész terhességemet megkeserítette.
Hány hetes kismama vagy?Nekem 16 hetesen kezdődött, akkor mért a védőnő először magasat.
Sok sikert kedves kérdező!!!Szép szülést, hátha sikerül simán világra hozni a kicsit, gyógyszerrel már szépen kordában lehet tartani.Nekem azt mondta a szülésznő, hogy szülés közben nem méregetik, és nem is mérték, csak előtte meg utána, de nem volt magas.
MInden jót Nektek:-)
Előző válaszoló
Köszönöm a választ, olyan jó látni, hogy - velem ellentétben - milyen objektíven, nyugodtan álltok ehhez a kérdéshez.
Még csak a 10. héten tartok. Az előző terhességnél is ez volt a végén, rendelőben magas, oothon jó, akkor is nagyon megijedtem, hogy kórházba kell menni. Az a vicces, hogy 5. gyerekem lesz, és minél többedik terhességem, annál többet szorongok, annál nehezebb. Jó neked, hogy ilyen laza az orvosod! Nekem azt írta a lapomra, hogy 140/91-nél azonnal kontroll. Hát néha 140 felett van itthon, de csak pár percig, az alsó meg sosem több mint 90. Vívódom mit tegyek, nem akarok felelőtlen sem lenni, de ezt még nem érzem akkora nagy vérnyomásnak sem. Terhességen kívül is inkább 130/80 szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!