"Nyugtalan lábak szindróma" Van aki még ebben szenved?
Ha beírod a gugliba nagyon sok infót ír róla.
Terhességnél előjöhet. Egy neurológiai betegség. Egy terhességi hormon gátolja a dopamin anyagcserét.
4 kifejező tünete van. Este nyugalmi állapotban tör rá az emberre. a lábszárban kényszermozgást érez a beteg,feszegetni, mozgatni kell,hogy enyhüljön az a leírhatatlan bizsergő érzés a lábakban. Emiatt nem tud elaludni. Folyamatosan késztetést érez a lábak mozgatására. Ami a legfontosabb, ez nem olyan mint amikor az ember ideges, vagy várakozik és " jár a lába" .
Néhány tipp, egy könyv szerint:
-Áztasd a lábaid hideg vagy meleg vízben ( valakinek ez valakinek az segít inkább)
-szedj multivitamint
-Javasolják az aszpirint 2db lefekvés előtt( azt most ugye nem szedheted, de ha ne adj Isten megmarad ez a syndroma lehet segít majd
-ne egyél estére sokat
-ne idegeskedj!!!
-gyakrabban válts testhelyzetet
-masszírozd meg minden este a lábad
-ha kávéznál vagy dohányoznál hagyd abba (nem feltételezem:))
-ne tartózkodj sokáig a hidegben
-este tornásztasd meg alaposan a lábaid.
A könyv szerint a kényszeres lábmozgatás több súlyos betegség tünete is lehet: tüdő-vagy vese betegség, cukor betegség ill. idegrendszeri.
Remélem egyik sem lesz és ez csak egy átmeneti állapot nálad. Kitartást már nem sok van:) El fog múlni!!!
32hkm
16:04-es vagyok! egy másik könyv szerint minden betegségnek lelki oka van. Ebben azt írja, hogy a nyugtalan láb a tovább jutás utáni aggodalom miatt is kialakulhat. Nem vagytok esetleg elmaradva valamivel a gyerek körül ami tudat alatt annyira idegesít hogy egyszerűen "nem bírsz leállni." Nem idegeskedsz sokat a szülés,vagy a nagy felelősség miatt? Lehet hogy ez nálad így jött ki.
Más ötletem már nincs sajnos.:(
Én minden este egy Kálcium pezsgőtablettát iszok, mert nálam is ez volt, és lefekvés előtt minden este a párom pár percig mindkét lábamat jól megmasszírozza, leginkább a lábfejemet, meg a talpamat , és nekem ez segít.
Remélem neked is fog, egy próbát megér
39+1 km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!