Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jó ötlet így leszokni a cigiről?

Jó ötlet így leszokni a cigiről?

Figyelt kérdés
6 éve dohányzom, mióta kiderült, hogy terhes vagyok, letettem. Első pár napban nem jelentkezett semmi probléma, a napokban viszont megöl a vágy érte, ideges vagyok és nyugtalan, főleg,mikor a munkahelyemen kimennek rágyújtani vagy a barátaink egy vacsora után. Páran ajánlották a nikotinmentes e cigit, nem mindenkori használatra, csak amikor jön ez a nagy idegesség, vagy egy vacsora után a többiekkel én is kimennék " rágyújtani". Van aki azt mondja a stressz többet árt, van aki hogy semmit nem szabad. Akinek van tapasztalata ebben kérem segítsen. Előre is köszönöm :) 6 hetes km
2018. márc. 1. 06:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
27%

Az sem tesz jót, ha annyira elvonási tüneteid vannak a cigi után hogy majd megőrülsz, remegsz érte. Meglepő, de azzal is ártasz ha teljesen megvonod, nem csak azzal ha szívod is.

Én tudok olyanról aki úgy tette le, hogy folyamatosan csökkentette a mennyiséget, és olyanról is tudok aki a magzatvíz elfolyása előtt még rágyújtott. Még ha ez sokakat meg is botránkoztat...

2018. márc. 1. 07:46
 12/22 anonim ***** válasza:
32%

Amikor megtudtam hogy terhes vagyok, elszívtam ami még volt a dobozban aztán nem vettem többet. Előtte majdnem 10 évig dohányoztam. De amikor nagy ritkán 2 hetente egyszer megkívántam, elszívtam egy szálat, azt is egyre ritkábban mert már aztán beszédültem tőle nem esett jól és így kb a terhesség közepe óta egyáltalán nem hiányzik. Sőt a szagától is rosszul vagyok.

Jöhetnek a lepontozók, de szerintem ilyen kis mennyiség semmit nem árt. Épp úgy mint nagy ritkán egy deci bor, vagy ha néha májat eszel...

2018. márc. 1. 07:46
 13/22 anonim ***** válasza:
62%
De, egy kis mennyiség is árt. Nem vagyok az a nagy ősanya, meg masok életébe sem szeretek beleszólni, de aki azzal hulyiti magát es másokat, hogy egy-ket szál belefér, az szégyellje magát. Szegeny gyereknek esélye nincs hogy ne jusson hozza az a méreg, nem tud arrébb menni, elfordulni... gondolom a csecsemőd arcába sem fujnad a füstöt! Ugyanaz! Es mar ezer orvos elmondta, hogy a cigi utáni sovargas nem árt a magzatnak! A cici árt a magzatnak! Meg ha ezt nehéz is elfogadni. En is cigiztem nyolc évig, rögtön letettem ahogy terhes lettem. Nekem rendesen megrázó belegondolni, hogy szegeny kisbaba szarul lesz tőle vagy akármi... nem hiszem el h ezt a par honapot nem lehet kibírni!
2018. márc. 1. 07:55
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

Na amikor nagyon ideges vagy, hogy nem gyujthatsz ra, tedd a kezed a hasadra es gondolj arra a pici lenyre aki a hasadban novekszik! Maris jon az a kellemes erzes ami boldogsaggal tolt el, es gondolj arra buszken, hogy bizony te nem fogsz neki artani!

Tudom mirol beszelek,20 ev utan tettem le baba miatt...

2018. márc. 1. 07:57
 15/22 anonim ***** válasza:
97%
Már mindent leírtak előttem, még annyit tennék hozzá, hogy az mindenképpen felejtős ötlet, bárhogy is döntesz, hogy te is kimennél a többiekkel rágyújtani (ha "csak" e-cigire is), mert a passzív dohányzás is éppen elég ártalmas, továbbá avval sem vagy előrébb sem te, sem a gyerek, ha félkörívben 6-an terítenek be füstfelhővel. Még ötletnek is nevetséges. Kerüld a dohányosok társaságát, amennyire lehet, nem hogy még megoldásokat keress, hogy továbbra is ugyanúgy cigiszünetet tarthass velük. Munkahelyen tök egyszerű, nem mész ki velük és kész, a barátaid meg legyenek tekintettel az állapotodra, nyilván nem kell hogy leszokjanak a kedvedért, de ne füstöljenek már az orrod alá. Jómagam is erős dohányosként, terhesen, a pozitív teszt után tettem le(tudom, előbb lett volna ideális, de így se rossz)és nem gyújtottam rá azóta sem. Kevés gyomorforgatóbb látvány van a földön, mint egy bagózó kismama, mondjuk nem a látványa a legártalmasabb és nem is azért hagyja abba az ember lánya, hogy mit gondolnak mások. A gyermekedet hordod a szíved alatt, függőség ide-oda, az ő egészsége mindennél fontosabb és jelenleg 100%-ig ki van szolgáltatva neked, ne élj evvel vissza, ő nem akar dohányozni, ne kényszerítsd rá, hogy viselje a következményeit.
2018. márc. 1. 08:16
 16/22 anonim ***** válasza:
80%
Én is 6 évig dohányoztam terhesség előtt. Pozitív teszt után egy slukkot sem szívtam. Szoptattam 10 hónapig, majd visszaszoktam. 2 év múlva újra terhes lettem, ugyanez volt. Szoptatás után újra visszaszoktam. Egy pillanatra sem inogtam meg, pint nem érdekeltek a saját érzéseim, mert ott volt a pici. Úgyhogy önzőség magadat a baba elé helyezni. E-cigi sokkal károsabb, nem véletlenül nem lehet legálisan, boltban kapni.
2018. márc. 1. 08:30
 17/22 anonim ***** válasza:
95%
7 évet dohányoztam, megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal letettem. Nem volt kérdés, pedig előtte többször próbáltam magam leszokni róla... nem ment... nekem is eszembejutott párszor, hogy de jó lenne rágyújtani, de hál istennek az akaraterőm sokkal nagyobb és az, hogy nem szeretném ha a kislányomnak bármi baja lenne, mert sosem bocsájtanám meg magamnak....!!! És ahogy egy hozzászóló is írta annak a csepp magzatnak esélyes sincs azt mondani, hogy nem akarom!!!
2018. márc. 1. 08:54
 18/22 anonim ***** válasza:
58%

Én 10 évig cigiztem.

Rögtön letettem,amikor kiderült a terhesség, de néha nekem is volt ilyen kisértés....

Akkor egyet bele bele szivtam (sajnos),de ez vagy kétszer fordult elő kb.

Erösebb volt bennem az az érzés,hogy ezzel mérgezem a magzatomat, igy utána már egyáltalán nem is kivántam a cigit.

Azóta sem gyújtottam rá.

Erös vagy ,neked is sikerülni fog.

2018. márc. 1. 09:03
 19/22 anonim ***** válasza:
84%

szia, nekem az elején nagyon könnyen ment, aztán úgy 3hónap lteltével annyira indenzíven tört rám a cigizhetnék, hogy azt nem lehet szavakba önteni, nem tudsz mást csinűlni, mindt erőt venni magadon és a babára összpontosítani! Komolyan nagyon fontos, hogy a babára gondolj!

Ill segít ha rágcsálsz vmit:)

Utána könnyebb lesz!

Ja és ne olvasgass a témában, mert ha az látod leírva, h "cigicigicigicgig" akkor tuti rápörögsz és csak még nehezebb.

2018. márc. 1. 09:14
 20/22 anonim ***** válasza:
Pozi teszt előtt 13ev keményen cigiztem, napi 1 doboz Sztem simán volt h elment. Amikor viszont pörgős nap volt jó ha 3 szálra ki jutottam olyan sok ügyfél volt. De akkor este 6-8 szal is elment 2 óra alatt. Durva de amint megmutatta a teszt azonnal letettem és ugyan nem volt egyszerű az eleje de annyira féltem h nem marad meg vagy baja lesz h nem is akartam kimenni bagozni utána. Nekem van autista tesom, ami betegségnek ugyan köze nincs ahhoz h anyu dohányzott de amúgy terhesen is bagozott, amiért világ életemben haragudni fogok rá! De ez a te dontesed. Szerintem árt a babának e cigi is. Pont kap egy brutal adag nikotintartalmú ami nala is függőséget okoz! Én nem tettem és nem teszem a második babamnal se! Egy percig se kérdés számomra!
2018. márc. 1. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!