Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26 hetesen mondhatom a rokonok...

26 hetesen mondhatom a rokonoknak, hogy már kényelmetlen az utazás, ezért inkább ők jöjjenek hozzánk?

Figyelt kérdés

kb. 130 km-re laknak, ami egy 3 órás autóút hegyen-völgyön át.

Nagyon kifogásnak hangzik?

2008. okt. 28. 08:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Nem! Most a te kényelmed a legfontosabb, ilyenkor alkalmazkodjanak a rokonok a kismamához. Én mégcsak 15 hetes vagyok, de sokáig elviselhetetlen egy helyben ülni, ráadásul eddig sohasem volt, de most az autóban folyamatosan rosszul vagyok. (hányinger, szédülés stb.)
2008. okt. 28. 08:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Az én szüleim is 300 Km-re laknak, és én sem mentem haza 26 hetes korom óta. Mondtam, hogy nagy a pocim és kényelmetlen sokat görnyedni az ülésben. Megértették, és ők jönnek hozzánk. :)
2008. okt. 28. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Mármint persze, hogy mondhatod. :)
2008. okt. 28. 08:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Megnyugodtam valamelyest. Anyósomékhoz mennénk, és azért vagyok bizonytalan, mert szerintük még decemberben is nekünk kéne menni hozzájuk. Szerencsére ezzel a férjem sem ért egyet, azt mondta nekik, hogy még egyszer jövő héten elmegyünk mi. Csak nekem ahhoz sincs túl nagy kedvem. Tényleg kényelmetlen az autóban, hiába állunk meg, mert utána pár perccel máris újra szúr a hasam.
2008. okt. 28. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan szólhatsz nekik. Én már a 20. héttől nem megyek sehová, mivel rettentően fáj a hátam. Van aki megsértődött (egészen pontosan az anyósom), nem is jött azóta hozzánk, de szerencsére a legtöbb ember ezt megérti.

27 hetes kismama

2008. okt. 28. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze, mondhatod nyugodtan, nem hangzik kifogásnak. Viszont tényleg annyira rossz lenne azt a másfél-két órát autóban tölteni fizikailag, vagy inkább csak kedved nincs menni?

Azért kérdezem, mert ha kényelmesen elhelyezkedsz, hátratolod az ülést, hogy kinyújthasd a lábad, illetve beteszel egy kispárnát a derekad mögé, kicsit beterpesztesz és egyenes háttal ülsz, nem görnyedten, akkor szerintem kibírható... Ha ez a párodnak sokat jelent, tekintve, hogy a szüleiről van szó, akkor talán megérne egy próbát.

Lehet, hogy én vagyok szerencsés, de én épp a 26. hét után kerültem olyan helyzetbe, hogy folyamatosan utaznom kellett, repültem, majd az ország egyik végéből a másikba kocsikáztunk, 28 hetesen vissza, 29 hetesen 300 km oda-vissza egy nap alatt, majd 31 hetesen 1700 km, amit kisebb szünetekkel épp 24 óra alatt tettünk meg és ezzel nem volt vége, mert az azt követő egy hét még mindig nem a pihenésről szólt. Nem azt mondom, hogy mindig kegyetlenül jó volt és vigyor volt az arcomon, főleg, hogy az átlaghoz képest is nagy a pocakom, a babám is, de kipárnáztam magam, felvettem a leírt pozíciót, valamint egy kényelmes melegítőt és csak annyira kellett odafigyelnem, hogy ha a baba már nagyon rúgja a bordámat jobb oldalon, akkor kicsit dőljek balra.

Gondold át, tényleg érthető a te problémád is, de úgy érzem, hogy ez az utazás még megvalósítható lenne. Nem utolsó szempont, hogy addig menj, amíg tudsz, a szülés előtti néhány hétben és az újszülött babával fogsz még otthon ülni eleget, hidd el!

2008. okt. 28. 09:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát bizony, amúgy sincs nagy kedvem... tudom, hogy még sok időt leszek otthon, talán már unni is fogom, de most erőt vett rajtam valami fészekösztön, vagy nem is tudom mi, és nem akarok kimozdulni. Az utazást túlélném, de miért vállaljak annyi kényelmetlenséget, amikor ők is jöhetnének éppenséggel.
2008. okt. 28. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!