9. hetben vagyok, ikreket varok! Van meg valaki igy?
Gratulálok!
Szép, nagy feladat előtt állsz!
Én már túl vagyok a várandósság hetein, 10 hónaposak a lányaim :-)
Koszonom szepen a gratulaciot lanyok! En is gratulalok Nektek a babakhoz!
Igen, valoban nagy feladat lesz. Kicsit ijeszto volt, mikor kozoltek az UH-n, hogy ketten vannak, de ettol fuggetlenul nagyon boldogok vagyunk a ferjemmel!
Minden jot Nektek!
Szia!
Gratulálok!
Én 26 hetes vagyok az ikrekkel, ha igaz egypetéjű fiúk. Meg van egy 19 hós lányom. Hát tényleg elég ijesztő, és nem is egyszerű már most sem. Nem tudom hogy mi lesz a végére.
Első terhességed? Hogy vagy?
Szia! Koszonom szepen! En is gratulalok Neked! :)
Huu, Neked mar van egy 19 honapos kislanyod is, az nem semmi! Nekem elso terhessegem. Kicsit megijedtem (ferjem tiszta extazisban, nagyon boldog). Persze en is merhetetlenul boldog vagyok, csak mindig arra gondolok, hogy nehez lesz, mert egyre szamitottam, raadasul elsore osszejott. A doki azt mondta, hogy idosebb noknel konnyebben jon ossze iker. En 34 eves vagyok.
Koszonom jol vagyok, engem igazabol elkerul az a nagy hanyingeres idoszak (legalabbis eddig). Inkabb egesz napos enyhe emelygest erzek. Bizonyos eteleket nem kivanok, amit eddig szerettem es forditva. Meg rettento faradekony vagyok. Ugy kifulladok, ha felmegyek egy lepcson, pedig en nagyon sportos voltam elotte. A hasam is puffadt, mar a farmert ki kell gombolnom, mert nem kenyelmes.
Te hogy vagy? Neked milyen volt az elso trimeszter? Meglepodtel, amikor kozoltek, hogy ikreitek lesznek? Egyebkent nekem is egypetejuek, egy petezsakban vannak. :) Kicsit aggodom, hogy minden rendben legyen. En Angliaban elek es itt sajnos nem olyan alaposak, mint otthon, de remelem, hogy az ikerterhessegnel azert odafigyelnek majd.
Minden jot Nektek! Irj majd.
Hát, szerintem itt meg néha túlzásba viszik. Legalábbis nálam ez mutatkozik. Félidőtől azt mondta a dokim, kell szednem görcsoldót, ha nem is görcsölök, hogy elkerüljük. Hát nálam már a második görcsoldó okoz bélgörcsöket, tegnap óta a második fajtát nem szedem, és már talán kilábalok belőle, meg lehet hogy a gyerekek is nyomnak valami belet, vagy bélszakaszt, mert nehezen megy ez az ügy egy kicsit.
Jól viseltem nagyon az első trimesztert, bár a lányommal még ennél is jobban. Vele semmi gondom nem volt, az ikrekkel sokkal fáradtabb voltam. A lányommal 34 hétig dolgoztam, most már nem bírnám szerintem a fiúkkal ugyanezt, bár nem tudom melyik a fárasztóbb, a meló volt, vagy a lányommal való egész napos rohangászás.
Én "csak" 29 leszek, és sehol nincs iker a családban, úgyhogy tényleg meglepődtünk mikor a doki mondta 8 hetesen, hogy ketten vannak. Alig várom már hogy túl legyünk a következő pár héten, 34 hetesen már azért szerintem megnyugszom.
Be akar fektetni a doki 36 hetesen, de mondtam neki hogy ha befektet, akkor akár meg is indíthatja a szülést, mert az idegtől hogy mi lesz a lányommal egy hónapig tuti megszülök még aznap. :-) Azt mondta hogy akkor már nem baj. Akkor meg végképp nem értem minek befektetni. De erre majd visszatérek vele.
Az elejétől fel van puhulva a külső méhszájam, aki már szült annál ez természetes elvileg. Most elvileg azt mondja nyitva egy ujjnyira, de még ez sem vészes. Remélem már nem nyílik tovább.
Az én férjem is el van szállva, ennél már csak akkor lenne jobban, ha lányok lennének. :-)
Biztosan minden rendben lesz veletek, vigyázz magadra, illetve magatokra!
A 26 hetes ikres kismama
Szia! Igen, azt mondjuk hallottam, hogy otthon meg neha tulzasba viszik a vizsgalatokat. Lehet az sem olyan jo. Mondjuk ha belgorcsoket okoz a gorcsoldo, akkor ne is szedd!
Nekem meg csak most kristalyosodik, hogy mi var rank! Eddig nem is nagyon foglalkoztam az ikres temaval, mert annyira ugy ereztem, hogy csak egy baba van. Pedig lett volna okom gyanakodni, mert nekem mind a ket nagymamamnal volt iker.
Biztos nehezebb lesz, de en nagyon orulok!
Most vagyok 9 hetes, ket het mulva lesz az elso talalkozom a midwife-al (szuleszno). A 12. heten lesz az elso UH. Ugyhogy itt nem sietik el. Vervetel is gondolom akorul lesz (11-12 het). En csak azert tudom, hogy ikreket varok, mert mi szombaton elmentunk a ferjemmel egy maganklinikara es kifizettunk egy UH-ot, mert biztosak akartunk lenni abban, hogy minden rendben. Nem tudtam volna varni a 12. hetig.
Remelem Neked nem kell majd befekudnod, mert tugye nem nagyon akarod. Tenyleg csak idegeskednel. Azt hallottam, hogy altalaban az ikrek 35.-36. heten megszuletnek. Ez igaz? En januar 12-re vagyok kiirva, de gondolom december lesz belole. :)
Drukkolok Neked, hogy muljanak a belgorcsok. De csak addig dolgozz majd, ameddig jol esik, nem erdemes kockaztatni.
Minden jot kivanok Neked es Csaladodnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!