16 éves lány 8 hetes terhes, megszeretném tartani, Édes anyám nem engedi, mit tegyek?
1) nem kiskorú, hanem fiatalkorú
2) nem a szülei döntenek, a szülei csak abba szólhatnak bele, hogyha abortuszra akar menni, akkor ahhoz, mint műtéthez beleegyezés kell, ha a páciens fiatalkorú vagy kiskorú
3) senki semmilyen orvosi beavatkozásra nem kényszeríthet senkit, mégy egy fiatalkorút sem (a kényszerítés nem egyenlő azzal, hogy a szülő dönt a kiskorú helyett) ...abortuszra kényszeríteni bárkit, meg pláne nem lehet, nem mellesleg az orvosi bizottság sem a nagyit, hanem a terhes fiatalkorút fogja megkérdezni
Szia! Én 18 évesen lettem terhes,és párhét múlva szülök és egyúttal a 19-et is betöltöm. Nekem azthiszem jobb a helyzetem,mert a szüleim nem akartak helyettem dönteni,csak anyósom és ő nagyon kiakasztott, a viselkedésével meg nekem az apuka is mellettem áll (most már).Nem tudom mi számit soknak de mi a kezdést 140 ezerből tudtudk megoldani,és tényleg csak a legszükségessebbeket vettük,sokat pedig használtan.
Annak idején nekem meg se fordult fejembe az abortusz,teljesen ellenzem,és én is zserettem volna már babát,de most hogy közeledik a szülés időpontja kezdek megijedni a felelősségtől és hogy az a baba mindig ott lesz velem és ha meguntam a sirását nem rakhatom félre...
Én csak azt tudom ajánlani hogy gondold meg nagyon jól,nem tudom milyen beállítódású vagy,de ha megtartod akkor a saját igényeidet elfelejtheted!Mindenhogyan két életről döntesz,akármi is lesz ennek a vége!
Sok sikert a továbbiakhoz,remélem tudtam segiteni,és csak higgadt fejjel kezeld az ügyet!
Hát nem könnyű a helyzeted. Rosszul tudják néhányan, nem kell a szülő beleegyezése ahhoz, hogy megtarthasd a babát. Viszont gondolom édesanyáddal laksz. Ha ő nem tudja azt bevállalni, hogy egy babát is eltartson, akkor sokmindent nem tudsz tenni. Én is kismama vagyok, de azt hiszem a te esetedben valóban jobb lenne az abortusz. Egy gyerek nagy felelősség és lehet, hogy most úgy gondolod, hogy meg tudnál vele bírkózni, ha senki nem segít pokolian nehéz lenne. Nagyon fiatal vagy még, szinte gyerek. Igaz, mindent meg lehet oldani: tanulás, gyerek felügyelet, buli. De gondolj bele.. ki az aki el fog tartani ? Te csak Gyesre ill. családi pótlékra lennél jogosult, az a kis pénz meg a babára alig elég havonta. Az apukáról nem írtál semmit sem. Hány éves? Mióta vagytok együtt?
Én csak azt tudom neked tanácsolni, nagyon gondold át, mert egy gyerek örök életre szól. Sok sikert!
27 hetes kismama
Szia! Vannak civil szervezetek, pl. Gólyahír Alapítvány, akik segíthetnek hasonló helyzetben...
Sajnálom, hogy választanod kell, remélem minden úgy alakul, ahogy szeretnéd! Vigyázz magadra/magatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!