Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mindig este vannak...

Miért mindig este vannak fájdalmaim? Nektek milyen volt az utolsó hónap?

Figyelt kérdés
36. héten vagyok és nehezen viselem, napközben még megcsinálom a dolgom, de szégyen nem szégyen egyre kevesebb erőm van hozzá. Hamar elfáradok és nehezem veszem a levegőt. A hasam egy kívülálló szemével talán cseppet sem nagy, de nekem cipelni már nagyon nehéz, lehúz és nagyon fáj a derekam meg a hátam úgy, ahogy még soha nem fájt előtte. Most már rendre minden estére megérkeznek a görcseim, a mentsruációra emlékeztetnek, nem olyan erősek, mint régen mondjuk az első nap, hanem folyamatos tompa görcsölés és fájdalom hosszú órákon keresztül, a babám már nem úgy mozog, mint eddig, nem rúg vagy boxol, hanem ő is lassaban csinál mindent, gondolom mert már nagy és kicsit lusta, de kellemetlen és fáj a bőröm. Igazából mindenem fáj. Mindenem viszket. A kezem és a talpam estére bekeményedik és nem tudom behajlítani az ujjaimat, mindenem zsibbad. A legrosszabb mégis az, hogy olyan, mintha a gyerek feje az ágyékomba lenne fúródva és minden lépésre benyilal, nyom, néha azon kapom magam, hogy odanyúlok nehogy kiessen belőlem valami, mert annyira furcsa. Lefekvéstől hajnali 4-ig óránként járok pisilni, de minden órában meg kell innom fél liter vizet is, mert annyira kiszáradok. Estére elfáradok azért nőnek meg a fájdalmaim? Pihenjek most már inkább napközben? Nem akarok hisztizni és panaszkodni senkinek. Tudom, hogy most azt csináltam itt egy oldalon keresztül.
2018. febr. 9. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem gondolnám, hogy teljesen normális lenne ennyire nehezen viselni. Szóval nem arra gondolok, hogy hisztis vagy, hanem ezek a tünetek: kéz és láb keményedés, zsibbadás, hosszú órákon át a görcsölgetés, szerintem nem normális. Orvos vagy védőnő mit mond? Mikor voltál utoljára megnézetni a babát? Monitoroznak rendszeresen?
2018. febr. 9. 11:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt éreztem, 38. héten lett belőle gyerek.
2018. febr. 9. 11:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül nem vizesedsz estére nagyon be? Mindenképpen többet kellene pihenni, és én beszélnék a védőnővel vagy orvossal is (amelyikben jobban bízol) legalább telefonon.
2018. febr. 9. 11:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Van egy olyan gond az elejétől, hogy szerintem középidőbent fogant meg a baba és nem pontosan akkor, amit ők a mentsrációkból kiszámolnak, de ezzel senki sem törődik, kicsit úgy érzem, hogy nem veszik komolyan. Minden alkalommal újra kérdeznek erről, de aztán mindig elfelejtik, nem gond, nem is várom el, hogy észben tartsa az orvosom, de így van. A doktor egyébként nagyon lelkiismeretes, de most utoljára rám ijesztett, azt mondta, hogy öregebb a méhlepény, mint kellene és, hogy nem érti mitől, mert nincs magas vérnyomásom, nem dohányzom.. Ha ő nem érti én honnan tudhatnám? Amikor mondom neki, hogy sokat görcsölök és kellemetlen, és, hogy már nem érzem jól magam akkor mosolyog rám, mond valami kedves poént, eddig ezek nagyon jól estek, de most már nem esik jól, nem tudok nevetni, de nem akarok látványosan szenvedni. Az a helyzet, hogy elég fiatal vagyok, 23 éves és nem akarom, hogy azt gondolják rólam, hogy egy fiatal kis csitri vagyok aki nem érett meg erre az egészre és hangosan nyafog mindenkinek, sajnáltatja magát a semmire mert így is elég megvető pillantást kapok a buszon, nyilvános helyeken, vagy akár az orvos várótermében. A baba elvileg jól van, csak a méhlepény öregebb már, ahogy írtam.
2018. febr. 9. 11:24
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem normális, hogy ennyire rosszul viseled. Én a 41. héten is vígan lépcsőztem fel napi 2x a hatodikra NST-re, el se gondolkoztam a lift lehetőségén egyszer sem. Semmi bajom nem volt, max picit tovább aludtam reggel.
2018. febr. 9. 11:31
 6/13 A kérdező kommentje:

Én is fellépcsőzöm a másodikra minden nap, többször. És az orvoshoz is gyalog megyek a hatodikra, mert félek a liftben, de nem hiszem, hogy ez lenne a mérvadó. Ahogy írtam napközben elvégzem a dolgom és nem sajnálom magam, de estére már..

Ami még eszembe jutott, az orvos azt mondta nagyon lent van a méhszájam, de mit jelent ez? Azt nem mondta, hogy nyitva lenne, csak, hogy lent van.

2018. febr. 9. 11:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha középidőben fogant, akkor az pontosan akkor van, mint amivel az orvos is számol (a terhességi heteket az utolsó mensi első napjától számoljuk, ha a teherbeesés utána két héttel, tehát középidőben történt).

Ha a dokid ilyen probléma eltolós, akkor beszélj a védőnővel.

2018. febr. 9. 11:40
 8/13 A kérdező kommentje:
A középidőt úgy értettem, hogy volt egy kimaradt mentsruációm márciusban, de nem előtte fogant a baba, ez biztos, így a következő kimaradt menstruációval számolnak úgy, mintha mindig pontosan 28 napos lett volna a ciklus. De szerintem valami más történt és a “kettő között” fogant. Mindegy is..
2018. febr. 9. 11:43
 9/13 A kérdező kommentje:
*májusban, elnézést
2018. febr. 9. 11:44
 10/13 VeDi84 ***** válasza:

Az ujjaim nekem is zsibbadnak, alig bírom behajlítani. Sajnos nagyon vizesedik, emiatt fokozottabban figyelnek rám. Gyakrabban kell mennem a védőnőhöz, hogy vizeletet nézzen, illetve napi 3 alkalommal kell vérnyomást mérni. Jobb lenne szerintem, ha ezekre jobban figyelnél te is.

Amit még javasoltak a vizesedésre, hogy 3 naponta tartsak gyümölcsnapot. Ez tényleg segít.

2018. febr. 9. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!