Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » No-spát szedtetek terhesség...

No-spát szedtetek terhesség alatt? Főleg harmadik harmadra gondolok.

Figyelt kérdés

Ikerterhes vagyok, 26 hetes. 3100 a méhszájértékem, ami szerintem nem olyan rossz, de azt mondta a dokim, hogy szednem kell a No-spát, napi 3x1-et, (először Troparint írt, de attól görcsöltem) görcs megelőzésére. Nem görcsölök, csak azért szedjem, hogy megelőzzük.

Múltkor hallottam, hogy méhnyakpuhító hatása van ezeknek a gyógyszereknek. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy ha nem görcsölök, és szedem, nehogy ettől nyíljak. (még egy netes dokitól is kérdeztem, ő azt írta ne szedjem ezeket, mert tényleg méhnyakpuhítóak, csak magnéziumot javasolt).

Mióta szedtem, azóta nyílt ki a külső méhszáj, addig is puha volt, de nem volt nyitva.

Most meg még az a probléma is mellé jött, hogy szerintem a No-spától is ugyanúgy görcsölnek a beleim, mint a Troparintól. Ma nem vettem be, és nincs nagyobb bajom mint mikor szedtem, sőt talán jobb is.

Nem tudom mit tegyek. Szedjem hogy ne görcsöljek, és kockáztassam hogy emiatt nyílok, vagy ne szedjem ha nem görcsölök, mert ha nincs görcs valószínűleg nem is nyílok. Magnéziumot szedek.

Szerintetek? Vélemények, tapasztalatok?

2010. jún. 7. 13:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a terhességem legeleje óta szedem a nospát már lecsökkentette napi 2 adagra , mert a magnézium nem használt akármennyit szedtem be.

27 hetesen még 3100 a méhszájam

2010. jún. 10. 09:43
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Most ott tartok, hogy mióta kiírtam a kérdést, nem szedtem a No-spát, és tegnap este óta (3 nap után) nem görcsöltek a beleim, ma már tényleg jól érzem magam. Nincs görcsöm, nincs keményedésem. A sima MagneB6-ot leváltottam Béres MagneB6-ra, abból egyet beveszek egy nap, így is több mintha a másikat szedném.

Szóval úgy döntöttem, hogy nem szedem, majd ha tényleg görcsölök, csak akkor veszek be, vagy ha úgy érzem. Mert nem látom értelmét, hogy nem létező görcsök ellen szedjek görcsoldót a méhemre, aminek az a következménye, hogy a beleim görcsölnek.)

Még egyszer köszi mindenkinek!

2010. jún. 10. 13:14
 13/13 A kérdező kommentje:

Ja és a pihenés az "megy", annyira hogy éjjel, délelőtt egy óra biztos (lányommal legózni, könyvet olvasni szoktunk, addig fekszem,), délben mikor alszik 1-2 órát tudok feküdni megint, + du is szoktunk szőnyegen fekve játszani valamit egy órácskát a kicsivel, meg este fürdés után is. Ennél többet egy 19 hós mellett nem tudom hogy hogyan lehet, max ha még van itt valaki, akkor. (Ha kell akkor majd azt is megoldjuk.)

Boldog babavárást nektek!

2010. jún. 10. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!