No-spát szedtetek terhesség alatt? Főleg harmadik harmadra gondolok.
Ikerterhes vagyok, 26 hetes. 3100 a méhszájértékem, ami szerintem nem olyan rossz, de azt mondta a dokim, hogy szednem kell a No-spát, napi 3x1-et, (először Troparint írt, de attól görcsöltem) görcs megelőzésére. Nem görcsölök, csak azért szedjem, hogy megelőzzük.
Múltkor hallottam, hogy méhnyakpuhító hatása van ezeknek a gyógyszereknek. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy ha nem görcsölök, és szedem, nehogy ettől nyíljak. (még egy netes dokitól is kérdeztem, ő azt írta ne szedjem ezeket, mert tényleg méhnyakpuhítóak, csak magnéziumot javasolt).
Mióta szedtem, azóta nyílt ki a külső méhszáj, addig is puha volt, de nem volt nyitva.
Most meg még az a probléma is mellé jött, hogy szerintem a No-spától is ugyanúgy görcsölnek a beleim, mint a Troparintól. Ma nem vettem be, és nincs nagyobb bajom mint mikor szedtem, sőt talán jobb is.
Nem tudom mit tegyek. Szedjem hogy ne görcsöljek, és kockáztassam hogy emiatt nyílok, vagy ne szedjem ha nem görcsölök, mert ha nincs görcs valószínűleg nem is nyílok. Magnéziumot szedek.
Szerintetek? Vélemények, tapasztalatok?
Szia!
Én a harmadik harmadban kaptam anno No-spát. Én is a görcsölések miatt.(igaz nekem voltak is görcseim nemcsak "vártuk".:) De semmi probléma nem lett belőle 39.héten szültem.
Szia!
Nekem a 17-18. héttől szűken nyitva van a külső méhszájam (sokat keményedtem), c 2100, és nekem megtiltotta a dokim a No-spát, mert felpuhítja a méhnyakat, és ugye az a lényeg, hogy az jó kemény maradjon, hogy jól tartson, és hogy ne nyíljon tovább a méhszáj.
Én most lépek a 27. hétbe szerdán, és szerencsére stagnált az állapotom. Sokat pihizek, illetve szedem a Magnerott tbl-át és kaptam még gyszr-t is, corinfart, mert az méhizomzat lazító is. (keményedések miatt)
szia
26 hetes km.
Szia!
Én most múltam 36 hetes és egyfolytában szedem 1 hete a no-spát.Ez nem árt a babának és neked is enyhíti a görcseid,Napi 3x1 kell szednem.
Nekem az első harmadban volt egy csúnya görcsölésem. Négy doki négy félét mondott, hogy mitől lehetett (zártnak zárt voltam), No-spát és Algopyrint adtak, de ugyanúgy folytatódott, (Összesen másfél napon át volt erős fájdalmam görcsökkel, úgy, hogy nem tudtam felegyenesedni), aztán elmúltak, és nem is jöttek többet vissza, sőt még azon a héten külföldre utaztam koncertezni (komoly zenész vagyok), mert nem akartam lemondani, és olyan megérzésem volt, hogy rendben lesz. Lassan három éves a(z a ) lányom (mert van egy pici is azóta)
Szóval én nem éreztem, hogy segített volna...
Emellett furcsának találom, hogy "megelőzés céljából" adnak Neked ilyen gyógyszert.
Sajnos a felelősséget átvállalni, hogy szedjed vagy ne, itt senki sem fogja...
Nagyon szurkolok, hogy akárhogy is, de még legalább egy hónapot bent legyenek azok az apróságok.
Kitartást Nektek! Pihenj sokat!
A No-spa nem jó!!
Nekem hasmenést okoz, de a görcsöket nem csillapítja.
A legjobb az Algoflex M, de abból csak a görcsoldót veszem be, az algofelexet nem. Kérdezd meg, hogy szedheted-e, vagy keress rá itt a neten.:))
Most néztem, hogy rendszeresen nem szabad terhesen azt sem.
Marad a Magne B6, szerintem.
Szia!
A corinfar csak receptre kapható, doki írja fel, a Magnerott recept nélkül kapható. Ez tiszta magnézium, és 2X2 szedek belőle, mert nekem a másikból is kell napi 2 szemet szednem, és ugye 3 óra szünet kell a gyszr-ek között, hogy fel tudjanak szívódni rendesen.
De te szedheted úgy is, hogy négy fele elosztod, és akkor folyamatosan van a szervezetedbe magnézium.
Nekem sokkal jobb, és a védőnő is mondta, hogy hatásosabb, több benne a hasznosan felszívódó magnézium.
Az 50 db-os 1910,- forint. Én a No-spát nem szedném, de minden orvos véleménye más és más.
Remélem segítettem,
szia
27 hetes km.
Megint én:)
A dokim szavait még leírom: akármit írhat fel, pihenés nélkül nem fog hatni. Tehát a Magnerott mellett is próbálj
minnél többet feküdni, hogy ne terheld a méhszájat, illetva akkor a görcsök is enyhülni fognak.
Tudom nehéz megoldani, nehéz feküdni ilyen szép időben, de a muszáj nagy úr.
Vigyázz magatokra!
szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!