Ti bele vagnatok igy a kovetkezo terhessegbe? Bovebben lent.
Az elmult 5 evben 3 missed ab.-om volt. Az utolso most januar elejen. Mindegyik az elso trimeszterben leallt a fejlodesben.
A nogyogyasznal azt mondta hogy fizikailag keszen allok mar most egy ujabb terhesegre. Tovabb kuldott egy reprodukcios-endokrinologushoz, hogy kivizsgaljanak. Ha itt nem talalnak semmit akkor meg ott marad az en genetikai felterkepezesem aminel 5% az esely hogy talalnak valamit. Az eltavolitot szovet komplex genetikai vizsgalatanal 25% esely van hogy megtalaljak mi okozta a fejlodes leallasat. Ezeket az ertekeket az orvos mondta.
Kulfoldon elunk es a problemam az, hogy ez a ket vizsgalat kb. 5 ezer euro lesz, a biztosito meg nem allja.
A reprodukcios reszlegen az orvos azt mondta, hogy ugy is donthetek, hogy nem csinaljuk meg a genetikai vizsgalatokat most es ha a kovetkezo terhesseget is elveszitem az o es a nogyogyaszom felugyelete mellett akkor azutan csinaljuk meg a genetikai teszteket mindenkepp.
Ti hogyan dontenetek? 3-4 het mulva kell talalkozak ujra az orvosommal es addigra meg kell mondjam neki valaszt.
3 vetélésem volt (6. hét előtt), a negyedik terhességből született a kisfiam.
Utána kistesót akartunk, megint elvetéltem, majd megszületett a kislányunk.
Ha az anyagi forrás megvan rá, én belevágnék!
Én belevágnék, ha van rá keret. Egyébként a vetélés utáni terhességeknél kaptál progeszteron pótlást megelőzésképpen?
Külföldön ez nem igazán szokás, főleg a Briteknél nem. Ha sárgatest elégtelenség miatt volt, akkor azon segít. Ha más az ok, akkor prog. mellett is elhal a terhesség.
Egyébként ha szoktatok jönni Mo.-ra, a Synlab-nál magánúton minden vizsgálatot megtudsz csináltatni az általad említett ár töredékéért.
Mi ezt már végigcsináltuk sok sikertelen lombik miatt, és meg is lett a probléma.
Ha nagyon mindent, de mindent meg akartok itt csináltatni (hormonok, immunológia, speciális alvadás, genetika, kromoszóma vizsgálat, HABAB -összegérhetőségi vizsgálat, hysteroscopia) kb. 4-500.000.- Ft lenne.
Ha így döntenétek, és kell segítség, hogy mit, hol érdemes megcsináltatni; szívesensegítek!
Mi már ezeken túl vagyunk, és jelenleg 16 hetes kismama vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!