Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem akarom tovább mérgezni a...

Nem akarom tovább mérgezni a babám, de egyedül nem megy. Akinek sikerült hamar letenni a cigit terhesen, hogyan?

Figyelt kérdés

Nem terveztük a kicsit, nagyon szeretném letenni a cigit, de fizikai "fájdalmaim" vannak, annyira kívánom. 2-2,5doboz, erőset szívtam. Ugyan az erőset letettem, gyengére cseréltem, és csak 3próbálok belőle szívni naponta, de nem megy. Reszketek, annyira kívánom, gépelni is alig tudok, úgy remegek. Ennyire vágyik a testem a nikotin után. Ha csak gyengét szívnék, még úgy is hetek, rosszabb esetben hónapok, mire el tudom hagyni segítség nélkül. És 3szál is sok a kicsi miatt. A védőnőm és a háziorvosom minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, mikor segítséget kértem tőlük(persze ne dohányozzak, igazuk van) de meg sem próbáltak segíteni, tanácsot adni.

Nikotintapasz, nikotinos rágót nem lehet, nem szabad, mert az is olyan, mintha szívnám. Mit tehetnék, hogy még csak vágy se legyen, idegileg se kattanjak meg, ne produkáljak elvonási tüneteket, de ne is ártson a picinek.

Kérlek akinek segítettek ilyesmiben, az nekem is segítsen.

Nagyon köszönöm, előre is.

2010. jún. 7. 08:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

egyszerűen nem gyújtottam rá többet...azóta már azt sem bírom elviselni ha férjem cigisen bújik hozzám, se a cigi füstöt....

37h km

2010. jún. 7. 11:25
 12/17 anonim ***** válasza:
53%

Én a baba elött napi egy dobozzal szivam, nagyon szerettem cigizni, de mikor kiderült hogy terhes vagyok, a párom mindig nagyon mérges lett ha a cigi után sirtam, veszekedtünk is egy csomot, végül sikerült a napi egy dobozt elöször napi 5 szála csökkenteni, akkor még dolgoztam és eltudtasm bujni ide oda. de amiota itthon vagyokj a 20.héttöl már csak napoi egy vagy max 3 szálatz szivot. tudom hogy gyenge vagyaok, de kijelöltem egy helyet hogy csak a padláson lehet, mert máshol merg is érezné a párom, és a padlásra meg már alig birok felmászni 33 hetesen, igy van olyan nap hogy fel se megyek, de ha jo eröben vagyok akkor napi 2x is:) meg az hogy kávét ésalkoholt nem iszom igy kevesebb inger ér, ráadásul a párom is csak akkor szivja ha hazaér akkor egy két száléart, de már ö ios feljár a padlásra. persze nem tudja hogy éln is..

ma pl még nem is voltam fent. tervezem mert nagyon kivánom, de mégis van hogy 3 - 4 napig nem megyek. a remegésröl.. tegnap barátokkal voltunk és mindenki szivtan én olyan rosszul lettem és mondtam hogy ez igazságtalan, és nyultam egy szál után, és el is szivtam, a kindenki csak nézett de nem szoilt senki, mert aztg hiszeik hogy ez csak hetente van igy..

sztem jelölj ki egy olyan helyet , ahova ritkán mennél cigizni, mert ha a lakásban lehet vagy nincs aki tiltja vagy nem kell bujkálni az anyosod elöl, mint nekem akkor nehéz lesz.

33

2010. jún. 7. 12:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a pszichoterror helyett, amit az okozna, hogy a babád esetleges durva sérülésére gondolsz, használj inkább elektromos cigarettát. Én ezzel szoktam le, pedig elég erősen dohányoztam. Kezdd el mondjuk a leggyengébb verizóval (azt hiszem 6mg-os, de ezt nem úgy kell számolni, mint egy szál esetében, mert egy paron kb. 1,5 doboz ciginek felel meg, és abban van összesen 6 mg!). Egy-két hét után jobb lesz, cigiszagod sem lesz, kátrány és egyéb mérgek sem kerülnek a szervezetedbe. Ezután válts a nikotinmentesre, aminek az illúziója tökéletes, és olyan mint az igazi bagózás (füst helyett pára van, de ízesítve van és cigiízű!). Az pedig már egyáltalán nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, sima vízgőz aromával! Én ettől is megudorordtam de nagyon, így az egész leszokási periódus 1,5 hét volt! Hidd el, megéri kipróbálni!
2010. jún. 7. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

A dokid, és a védőnőd....atyavilág, de szemetek, inkább segítenének. Menj el egy másik vkihez, esetleg a nőgyógyász nem tud segíteni?

Én is bagóztam terhesség előtt,kb napi 1 dobozt, de azonnal letettem, mikor + lett a teszt.

Viszont most vagyok a 30 héten, és majd megveszek, hogy elszívhassak néha 1-1 szálat, és megmondom őszintén, hogy el is szívtam.

Persze Én sem érzem jól magam tőle...

remélem sikerül vmi megoldást találnod...nagyon rossz lehet, elhiszem.

szió

2010. jún. 7. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia! En is megertelek, igaz meg csak 7 hetes vagyok de en is eros bagos voltam mielott terhes lettem. Nekem azt modta egy ORVOS hogy aki eros dohanyos volt annak nem javasolt egyik naprol a masikra letenni a cigit, mert a hirtelen megvonas jobban art a babanak.En az elejen mindig kertem a paromat hogy hadd gyujtsam meg az o cigijet amikor ragyujtott, vagy kertem 1-2 slukkot es ennyi eleg volt szerencsere. Aztan most meg olyan hanyingerem van hogy a cigi az utolso ami utan nyulnek.

Gondolj a babadra, tudom hogy nehez de probald meg fokozatosan letenni. Szoritok Neked!

2010. jún. 7. 18:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok még elszívtam egy cigit és utána többet nem. Szenvedtem, de nem érdekelt eltereltem a figyelmemet. Csak az első pár nap volt rossz. Most 36 hetes vagyok és remélem szülés után sem fogok visszaszokni. Nekem az energia italok jobban hiányoznak mint a cigi, de hát tiszta bio vagyok így jelenleg még azt sem lehet.:)
2010. jún. 8. 09:24
 17/17 anonim válasza:

SZia!!! ez szerintem csakis rajtad múlik hogy le tudod e tenni vagy sem. akaraterő kérdése. én 10 évig szívtam majdnem napi másfél dobozzal és amikor pozitív lett a teszetem kivettem a kabátzsebemből a cigit és az öngyújtót odaadtam a férjemnek. először csak azt kértem tőle hogy ne hagyja elől mert meg fogom kívánni. aztán pár hét után már ott tartottunk hogy nem zavart egyáltalán ha látom és mostmár kifejezetten zavar és nem szeretem ha cigizés után hozzám bújik vagy puszit akar adni. nem is értem hogy tudtam olyan sokáig szívni és remélem hogy ha a kisfiam már nem fog szopni akkor sem fogok visszaszokni rá!

Légy erős sikerülni fog meglátod!

38hetes kismama

2010. jún. 8. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!