Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszelyeztetett terhes vagyok...

Veszelyeztetett terhes vagyok ezert elkuldtek tappenzre. Emiatt kirugtak a munka helyemrol mert meg probaidos voltam. Hogy tehetnek ilyet?

Figyelt kérdés
Nem tudom mihez kezdjek. Parom eleg jol keres de sajnos alberletben vagyunk es eleg sok a kiadas. Nem tudom mit tegyek
2018. febr. 3. 10:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
63%
Illetve még asszem apuka fizetése után is lehet gyedet igênyelni, de ennek nem tudom a pontos hátterét, gyed extra a neve.
2018. febr. 3. 13:38
 22/37 anonim ***** válasza:
56%
Azért lettél lepontozva AliceWhite, mert normálisan és kizárólag a kérdésre válaszoltál urambocsá’ tanácsot is adtál és nem szemközt köpted a kérdezőt, amiért munkaviszony nélkül fog szülni... smh :/
2018. febr. 3. 13:42
 23/37 anonim ***** válasza:
59%
Kicsit off téma, én pár éve elkezdtem dolgozni egy helyen, nagyon szerettem, ezért húztuk még a gyerekvállalást. Eltelt másfél év, nekiálltunk próbálkozni, 9 hónapig semmi. Akkor előléptettek, megint szüneteltünk kicsit, hogy ne legyen gáz ha esetleg terhes lennék, egy év után újra elkezdtünk próbálkozni, másfél évig nem jött össze. Mivel nagyon stresszes volt a munkahelyem, úgy döntöttem váltani kell, átvettek egy új helyre, nagyon jó feltételekkel, és nagyon számítottak rám. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy én már nem akarok még egy évig védekezni. Persze első hónapban összejött a baba. Még nem tudják, de én is nagyon tartok tőle, mit fogok mondani. Nagyon alaposan, tervezetten akartuk megvalósítani a gyerekvállalást, de nem sikerült. Az élet néha produkál fura helyzeteket. És megjegyzem, az első próbálkozás óta ugye eltelt majdnem 4 év, hova húztuk volna még?
2018. febr. 3. 13:50
 24/37 anonim ***** válasza:
46%

21.-es de pont az a gond, hogy ha nincs munkaviszonya nem fog Gyedet kapni. (valamennyi családi támogatás van anélkül is de az minimális összeg)

Amúgy lehet elírtam és csak 1 év előzetes munkaviszony kell, de akkor is fontos, hogy szülés napján be legyen az ember jelentve.

Talán van egy olyan kiskapu, hogy ha álláskeresési járadékon vagy (ami a munkahely megszűnésétől 3 hónapig lehet igényelni ha előtte folyamatosan dolgoztál, és a fizudból számítják) akkor ha az alatt szülsz mikor még folyósítják az álláskeresésit akkor az jogalapja lehet a gyesnek gyednek.

Tehát ha szülés előtt 1 hónappal szűnt meg a munkahelyed akkor elmész álláskeresésire. Míg azt folyósítják (3 hónap) megszületik a baba. Mivel az álláskeresési folyósítása a csed alatt jár le, azt hiszem így még kaphat az illető gyedet. De egy munkajogász ezt jobban tudná.

2018. febr. 3. 13:54
 25/37 anonim ***** válasza:
49%
A gyed extrát apuka kapná, anyuka munkaviszonyának ahhoz semmi köze. Bármelyik szülő igényelhet amúgy gyedet, csak ugye annál feltétel, hogy nem dolgozhat, vagy csak korlátozottan. De a gyed extránál 6 hónapos korban már lehet menni dolgozni, így akkortól apuka igényelhetne gyedet.
2018. febr. 3. 14:03
 26/37 anonim ***** válasza:
27%

25. OKé igazad lehet utánanéztem.:)

Ilyen szögből még nem gondoltam bele, de valóban lehet az megoldás, hogy apuka megy gyedre (vagy gyed extrára ha a munkáltató belemegy), anyuka meg addig tud munkát keresni.

2018. febr. 3. 14:08
 27/37 anonim ***** válasza:
49%

Így jártál sajnos,próbaidő alatt nem vagy védett,nem hibáztatom a munkaadód sem,nekem sem kellenél koloncnak a nyakamra,már elnézést,hogy 3 2 hónap után lelépsz szülni,és akkor még ő fizessen utánad.

Mi is babát akarunk,nekem is nemrég telt le a próbaidő,de legalább 11,5 évet dolgozni fogok ezen a helyen mielőtt elkezdünk próbálkozni.

2018. febr. 3. 14:12
 28/37 anonim ***** válasza:
64%

Nincs azzal sem semmi gond, ha valaki úgy dönt, hogy már annyira szeretne babát, hogy lesz, ami lesz; ilyen helyzetben sem védekeznek.

DE! Akkor számolni kell az ilyen történésekkel és viselni a következményeit. Mert nyilván próbaidő alatt nem bombabiztos az ember állása.

Nem a munkáltatót kell okolni, és nem sírni, hogy 'de hát mi albérletben lakunk'. Ti hoztátok össze azt a gyereket ilyen instabil körülmények között. Nyilván latba vetettétek, hogy pozitív és negatív esetben mi várható, és akkor hogyan tudtok majd boldogulni...

2018. febr. 3. 14:58
 29/37 anonim ***** válasza:
35%

Azért ne sajnáljuk már a munkaadót, mikor ahol lehet (nagyrészük, tisztelet a kivételnek), ott zsigerelik ki a dolgozókat. Mellesleg annyira sajnálni sem kell, nem sok mindent kellene a kérdező után fizessenek, max 3 év leteltével azt mondja, hogy viszlát. Lassan már szégyellni kell, ha valaki terhes lesz.

Kérdező. Mennyi munkaviszonyod van? Menj akkor munkanélkülire, mielőtt szülnék, hogy abban a pillanatban legyen ellátásod, így az alapján fogsz kapni csedet, gyedet. De én azt javasolnám, hogy a csed lejárta után, mikor a gyerek betölti a 6 hónapot, te mondd le az ellátást (így magad után kell majd a TBt fizetni, ezt ne felejtsd el! 7-8e körül van/hó), és a párod igényelje meg a gyedet. Teljes állásban rendesen dolgozhat mellette, és az ő fizuja alapján kapjátok a gyedet. Illetve ha férj-feleség vagytok, akkor a terhesség 91. napja után jár a családi adókedvezmény, havi 10e ft. Ha nem vagytok házasok, akkor majd úgy tudjátok a magzati korra visszaigényelni.

2018. febr. 3. 22:47
 30/37 anonim ***** válasza:
80%

29!

Nem sokat? Tappenz hozzájárulás, amíg meg nem szül, aztán meg majd 3 év lejartaval a felgyulemlett szabadság. Igaz, még a 3 hónap próbaidő se volt ledolgozva, dehat szegény kismama.... Most ehhez képzeld hozzá, hogy nem egy multirol beszélünk, ha em egy maganvallalkozorol, aki mondjuk egy 2 személyes üzletbe keresett valakit. Oké, szerencsétlen kismama tappenzen van, kénytelen felvenni helyette valaki mást. Tegyük fel szerencsétlen kismama egész terhessége alatt tappenzen van -a veszélyeztett terhesek nagy része csak munka undorral szenved, tisztelet a kiveteleknek. Tehát ott az új dolgozó, akinek fizeti a munkabért, utána a járulékot, plusz a kismama után a járulékokat és a tappenz hozzájárulást amíg az meg nem szül. Lekozelebb akkor kerül neki pénzbe, amikor letelik a fizetesnelkuli szabadság és kéri a felgyulemlett szabadság kiadását. Másik verzió, amikor valóban veszélyeztett terhes, de dolgozna, így x időnként, amikor az orvos engedi, beáll. A munkáltató ekkor fizeti az ő bérét, a helyette felett dolgozó bérét -mert elkuldeni azt nem meri, hiszen ki tudja meddig bírja Juliska a munkát... Nem csoda, hogy a munkáltatók nem szívesen alkalnaznak szulokepes korban lévő nőket

2018. febr. 4. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!