Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cseréljek szemüvegre?

Cseréljek szemüvegre?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok és kontaktlencsét hordok. Az egyik magazinban azt írják, hogy javasolt elhagyni erre az időszakra. Aki hasonló tapasztalattal bír, kérem írjon, mit tegyek?
2008. okt. 27. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia, ne feltétlen hidd el, amit az a magazin ír. Tapasztald ki, hogy hogy bírod a kontaktlencsét.

Nekem a terhességem eleje óta olyan száraz a szemem, hogy fájt a lencsétől, állandóan csepegtetni kellett volna, de azt nem akartam, ezért én váltottam szemüvegre.

De ez mindenkinél más, van akinek nem szárad a szeme, hiába terhes.

Üdv, 34 heteske.

2008. okt. 27. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is kontaklencsém van, és semmi panaszom nincs emiatt. A dokimat megkérdeztem, hogy szülésnél bent lehet-e, azt mondta, hogy nyugodtan. A mostani légáteresztő lencsék nem olyanok, mint régen voltak.

Lehet, hogy a magazin azért írta, mert előfordul látásromlás a terhesség alatt és ők ezt a kontaklencse számlájára írták, mivel kevesebb oxigént kap a szem. De ismétlem, a mai kontaklencsék már nem olyanok, mint a régiek. Ha nincs szemszárasságod, más panaszod, nyugodtan használhatod.

2008. okt. 27. 09:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Felesleges! 15 éve lencsét hordok, szemüveget sose. 6 hete szültem és csak a kitolás előtt vettem ki, de ha nem teszem az se lett volna baj!
2008. okt. 27. 09:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Enyhe szemszárazság ellen műkönnyet használhatok? Milyet? (Szólnom kell, hogy terhes vagyok? Kabátban még nem látszik:))
2008. okt. 27. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Szerintem olyan műkönnyet használhatsz, ami jó a kontaktlencséhez!
2008. okt. 27. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Hello! Én is 100 éve lencsét hordok és a terhesség alatt sem volt vele semmi panaszom. Minden további nélkül hordhatod! A szülés előtt megkérdeztem a szülésznőm, benn lehet -e a lencsém, mire azt mondta, nyugodtan, a szememnek semmi baja nem lesz, de ő mégsem ajánlja, mert a kitolásnál megsérülhet a lencse az erőlködéstől. Hallgattam rá , de másnap a gyermekégyas osztályon már újra benn volt. :-)
2008. okt. 27. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!