Voltak terhes tüneteid nemvárt előtt?
A teherbeesés kategóriában kismillió kérdés van nemvárt előtti tünetekről, még 4-5 nap mire megjön be X-Y dolgot ezek.
Mi a valóság?
Nekem semmilyen tünetem nem volt előtte.
Az első tünet a menzesz kimaradása volt, amivel nagyjából egy időben jelentkezett a mellfeszülés, mellfájdalom, mellérzékenység, ami amúgy is jellemző volt hol menzesz előtt 1-másfél héttel, hol pedig a vérzésem megjövetelekor, viszont amikor terhes voltam, ez sokkal intenzívebb volt és tovább is tartott.
Amúgy a terhességi tünetet a hcg nevű hormon okozza. Ami a beágyazódás után kezd el termelődni. Tehát ha veszünk egy 28 napos ciklust, akkor félidőben van az ovuláció, ugye kb. ekkor jön össze a dolog, viszont itt sem rögtön történik meg a megtermékenyítés, akár 1-2 nap különbség is lehet az ovulációtól, a beágyazódás meg kb. még ehhez hozzáadva 10 nap. Tehát itt kb. a 26. napnál tartunk, mire megtörtént a beágyazódás és itt kezd el termelődni a hcg, ami eleinte még nagyon alacsony szinten mozog. Tehát ha valakinek előbb van már tünete, akkor vagy úgy érzi csak, hogy amit érez az a terhesség miatt van, vagy esetleg rövidebb ciklusa volt, előbb megtörtént a megtermékenyülés, illetve a beágyazódás és akkor ő már akár a kimaradt menzesz előtt 2-3 nappal érezhet tünetet. De ez a ritkább. Általában valóban a kimaradt menzesz az első tünet.
Kis barnázásom volt a 8. dpon illetve teljesen száraz votam, semmi nyák ami máskor volt.
Ennyi ami más volt, de semmi nagyon fura eltérés nem volt.
Teljesen száraz voltam lent, ami furcsa volt, mert mensi előtt mindig bő vizes-tojásos folyásom volt. Azóta sincs igazán tünetem, max. hányinger ha édeset eszek - amióta kerülöm, semmi bajom :)
10+1 hkm
Semmi a szokásos menstruációs tüneteken kívül... mellfeszülés, mindjárt megjön érzés... majd 6-7 hét körül volt egy hét kemény émelygés plusz gyomorégés. Azóta csak néha feszül a hasam. :-)
18hkm
Nekem hányingerem volt két nappal előtte, hogy meg kellett
volna jönnie, mivel terveztük a babát, gondoltam, hogy rá, hogy terhes lehetek, így a nem várt napján este, ahogy haza értem a munkából már pozitív tesztem lett :)
Barnás vérzésem volt 2 napig, amikor meg kellett volna jönnie.
Klasszikus tüneteim később sem igazán voltak.
Nekem volt.
10. dpo (5nappal nem várt előtt) gyomorégés
11. dpo - itt ebéd után megszédültem, majd délután furán görcsölt a hasam, mintha megakarna jönni, de még is más volt. Ezen a napon nagyon halvány pozitívat teszteltem.
12. dpo-tól meg állandó émelygés olt kb 16. hétig.
Hányni nem hánytam, melleim viszont csak a nem várt utáni napokban kezdtek feszülni, és csak a 8. hétig fájtak.
Ez előtt volt egy terhességem, ami vetéléssel zárult, ott semmilyen tünetem nem volt, még a pms tüneteim is hiányoztak, már 6 napja késett mire rájöttem, hogy hiányzik a mensi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!