Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi magne b6-ot kell szednem?

Mennyi magne b6-ot kell szednem?

Figyelt kérdés

30 hetes és 5 napos terhes vagyok. Mostanában egyre sűrűbben előjön a megjön érzésem, olvastam, hogy magne b6-ot szedhetek rá. Angliában élek, itt sajnos nem olyan jó a terhes gondozás. Csak D, E, C vitamint, valamint folsavat ajánlanak, adnak a kismamáknak. Rákérdeztem erre a magne b6-ra, azt mondta a doki, ne szedjem, nem kell azt szedni...stb. Nem azért mondta, mert valamit talált nálam, ami miatt nem szedhetem. Szóval az orvosomat nem tudom erről megkérdezni. Ha valamit elkapok, (vírust)nem szedhetek rá semmit, csak paracetamolt, a múltkor köhögtem, fájt a torkom 2 hétig alig bírtam tőle aludni, de nem adtak rá semmit, mert terhes vagyok, nem szedhetek semmit. Nem tudom, Magyarországon hogy megy.

Szóval az érdekelne, hogy ha 3 tabletta tartalmaz 400mg magnéziumot, és 25mg b6 vitamint, mennyit vegyek be naponta és egyszerre mennyit. Evés előtt, vagy evés után, vagy akkor, amikor fáj a hasam? Lábgörcs ellen is jó? Mert minden reggel arra ébredek, hogy görcsöl a lábam. Azt is hallottam, hogy hát és derékfájásra is jó. Nekem 5. héttől folyamatosan fáj a derekam. Arra még nem találtam megoldást. Valaki tud arra valamit?

2010. jún. 6. 08:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, a lábad is görcsölhet a magnéziumhiánytól. 3X2-t szedjél nyugodtan, semmi bajod nem lesz tőle.
2010. jún. 6. 09:34
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi:D
2010. jún. 6. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugodtan szedjed(SŐT!!!, hát görcsoldó, nem értem a dokidat...)!

Én is 30 hetes vagyok, és 3x2 db a MagneB6-ból a napi adag, nekem már az elejétől kellett szednem, mert begörcsölt a lábam, hasam.

Napi max mennyiség kismamáknak 450 mg magnézium, és 30mg B6 vitamin.

Meg szerintem ha eddig nem szedtél, akkor nyugodtan most is elkezdhetsz vmi terhesvitamint szedni, mert majd a szoptatáskor jól jön az energia ám! :-)

Én az elején Femibiont, most pedig Elevitet szedek, nem híztam sokat, eddig 8 kg, ettől nem kell félni... :-)

Biztos ott is lehet vmit kapni...

ja, és napi 2l folyadék!!

Kellemes babavárást! :-)

Én a Béres magn+B6-ot szedem, napi 1 tablettát félbetörve(fél este, fél reggel), mert az olcsóbb, mint a MagneB6, és nem kell belőle egy marékot lenyelni.

2010. jún. 6. 11:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi neked is. Terhes vitamint kábé a 5.-6. héttől szedem. C vitamint 12-13. héttől. Most 1000-eset szedek. Szedek még néha, olyan heti egy kapszulát A vitamint, mert A vitamin hiányom van, azzal óvatos vagyok. Ma reggel egyet beszedtem a magneB6-ból. Köszi, hogy leírtad, hogy mennyi a napi ajánlott anyag, sokat segítettél. Érdekes, de azt hiszem gyomorsavat csinálnak ezek a vitaminok. Egyébként lábgörcsre még az esti masszírozást használom, általában beválik. Napközben a talpam szokott görcsölni. Egyre nehezebben "oldom ki".

Derékfájásra tud valaki valamit?

2010. jún. 6. 12:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, meg annyit még, hogy azt hallottam, hogy 36. héttől már nem lehet szedni a magneB6-ot. Ez igaz? Meddig szedhetem?
2010. jún. 6. 12:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is azt tudom hogy 36. hétig lehet szedni, 3*2 szemet.

A 36. hét után azért nem ajánlatos, mert a MagneB6 ugyebár lazítja a szalagokat, izmokat, pocit, tompítja a fájdalamakat és hát a fájásokat ha jönnek rendesen meg kell ám érezni hogy tudjuk ha jósló van, vagy már a baba jönne :)

2010. jún. 6. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!