Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 4x2 szem MagneB6-ot kell...

Napi 4x2 szem MagneB6-ot kell szednem. Nem túl sok ez? Mennyi megengedett maximum mg-ban?

Figyelt kérdés
25 hetes vagyok. A görcseim nem nagyon múlnak.
2009. júl. 15. 14:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Az orvosom szerint nem lehet túladagolni a magnéziumot, hasonlóan a c-vitaminhoz. Inkább az a gond, hogy nagyon nehezen szívódik fel. Sok minden gátolja a felszívódást, pl.: tej, tea. Ezeknek utánna nézhetsz és akkor talán jobban segít. Nekem korházban intravénásan adtak magnéziumot, állítólag az nagyságrendekkel többet tartalmaz, mint a tabletták.
2009. júl. 15. 14:36
 2/6 anonim ***** válasza:
pont most voltam a gyógyszertárban érdeklődni a béres magnézium után.az 250 mg-os és azt mondta a gyógyszerész,hogy az a napi max adag.a magne b6-ra meg azt mondta,hogy 3x2 a max,mert utána hasmenést okozhat.
2009. júl. 15. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak hogy megnyugodj, én rákérdeztem a dokimtól (SOTE II) hogy mennyit szedhetek be max, mert ha front van akkor nagyon keményedek, és azt mondta hogy a MAX 1000MG/NAP, annyit nyugodtan bevehetek! Én béres magnéziumból 2-t szedek mert így is keményedek, de ha szükséges lenne még 2-t vehetnék be. Van akit kórházba fektetnek keményedés vagy koraszülés veszélye miatt és infuzión adják a magnéziumot, és az biztos nem 250mg.

Szerintem szedd nyugodtan a béres félét, az gazdaságosabb is.

Minden jót kívánok!!!

28 hetes kismama

2009. júl. 15. 14:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtatást. itt már olyat is olvastam hogyha túladagolom beindítja a szülést.

Ez a hasmenés dolog érdekes. Amióta szedem nekem brutális rekedésem van tőle.

2009. júl. 15. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is ennyit kell szednem.Én is gondoltam,hogy veszek helyette más,olcsóbb magnézium tablettát,de mikor a páromnak azt mondta a patikus csaj,hogy ha az orvos ezt írta fel,akkor nem kéne keverni,így megvette azt..Ez a hasmenéses dolog nem tudom mennyire érint,de én van,hogy elmegyek napjában akár 3-szor is,de nincs konkrét hasmenésem...

/36 hetes kismama/

2009. júl. 15. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Biztos nem véletlenül mondta a dokim hogy mennyit szedhetek be, ha bajt csinálna a magnézium, nem mondta volna. És pont azért kell szedni hogy megelőzzük a szülés beindulását, azaz a koraszülést. Azért kérdezz rá a dokidnál, de ha görcseid nem múlnak vegyél be nyugodtan többet, nem lesz baj!!! És mindenképp mond a dokidnak hogy még mindig vannak görcseid. Mint az első válaszoló írta nem lehet túladagolni!

Pihenj sokat!

2009. júl. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!