Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor lehet, vagy nem...

Most akkor lehet, vagy nem lehet mézet fogyasztani terhesen?!

Figyelt kérdés

Nagyon beteg lettem. Csak a mézes tea esik jól, meg önmagában a méz. Alig bírok nyelni, úgy fáj a torkom.

Eddig nyugodtan fogyasztottam is a mézet, de ma ráakadtam egy cikkre, ami azt írja, hogy nem ajánlott terhesség idején... Ti mit tudtok erről?

2018. jan. 24. 09:48
 1/9 bogyo0528 ***** válasza:
49%
az nem biztos .én csak azt halottam hogy a picibabáknak 1éves korig nem lehet adni
2018. jan. 24. 09:55
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Nyugodj meg, nem lesz semmi gond. Annyi mindenre mondják hogy nem lehet terhesség alatt. Tavaly télen mikor terhes voltam és beteg lettem, egy kanál mézet mindennap bekaptam, míg meg nem gyógyultam. Sokat segített a torokfájáson, míg az orvos által ajánlott készítmények semmit nem értek.

Fogyaszd nyugodtan.

2018. jan. 24. 10:26
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

A nyers méz liszterózist okozHAT. Tehát nem 100%, hogy liszterózist kapsz tőle, de van rá esély.

Azért nem javasolt a méz, mert ez egy olyan fertőzés, ami nagyon veszélyes a magzatra.

[link]

Ezért jobb nem kockáztatni.

Teába teheted a mézet, a forralás megöli a bacikat.

Torokfájásra az égetett cukros hagymatea, vagy a sós/szódabikarbónás gargalizálás a terhesség alatt nyugodtan használható. Az is jó, ha egy citrom belsejét kikaparod, cukorral kikevered és megeszed.

Patikában tudnak segíteni, hogy milyen szopogatós torokfertőtlenítő biztonságos terhesen.

Egyedül a nyers mézet ajánlott kerülni.

2018. jan. 24. 10:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs kivizsgálva a méz akkor nemtudom.

De kivizsgáltatás nélkül nem lehet eladni..

Tehát ha egy méz ártalmas akkor az nem terhesekre is az.

Biotizmust is pl okozhat méz, szalonna, kolbász stb... de felnotteknél is nem csak gyerekeknél. Tehát ilyen alapon SOHA ne fogyassz kb mézet meg ilyen húsokat.

Amúgy én mézzel sütök, azzal iszom a kávét, tejberizst is azzal főzöm meg a teát is és mgfázáskor vagy fél üveggel bevágok..eddig nem okozott bajt

33hkm

2018. jan. 24. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:
3# baci amugy sincs a mezben maskepp el se adhatnák, amirol te irsz azt nem bacik okozzák...
2018. jan. 24. 12:06
 6/9 A kérdező kommentje:

Eddig olyan mézünk volt, amit az orosz barátainktól kaptunk kb. 2 éve -nem fogyott el, mert mi egyébként nem fogyasztunk mézet, de hát a méz bármeddig eláll...

Ők csak és kizárólag mézet használnak mindenhez, és értenek hozzá; őstermelőtől szerzik be. Sosem betegek. Nem ám liszterózis... Amit kaptunk, az hársfa méz volt. Kb. 3 decit ettem a 3 literes üvegből, és a torkomnak nagyon jól esett.

Mellette antibiotikumot is szedek: Semicillin 4×1-et.

Gonolom, így antibiotikummal együtt még kisebb az esélye, hogy baj legyen. Ha pedig fertőzött lett volna a méz, gondolom, már jelentkeztek volna a tünetek, hiszen 3 napja kb. azon élek.

2018. jan. 24. 12:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nem kell ezt túllihegni !
2018. jan. 24. 13:14
 8/9 anonim ***** válasza:

4#-5# vagyok szintén őstermelő méhész.

Semmi bajod nem lesz!

2018. jan. 24. 13:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is olvastam

De neken az orvos is mondta h nyugodtan

Inkább mint cukirtal

Valóban nem kell "túllihegni)

Májat is lehet(nem minden nap, de heti 1 szer nyugodtan)

2018. jan. 24. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!