Terhes vagyok, de félek a babázástól! Ez elfog múlni, ha megszületik a babám?
Már most szeretném leszögezni, hogy szeretem a gyerekeket, akartam is babát mindig. A férjemmel másfél éve házasok vagyunk, a kapcsolatunk jó, anyagilag még 3-4 gyereket is eltudnánk tartani. Aztán kiderült, hogy terhes vagyok. Örülünk neki, a férjem is. Persze meglepett minket kicsit a dolog, nem számítottunk rá ilyen hamar, de ha már lesz, akkor szeretettel várjuk. Csak sajnos van bennem félelem... Tartok tőle hogy nem fogok tudni vele rendesen bánni, (pelenkázás, fürdetés, altatás), nem merem majd felvenni, ha sír, nem tudom majd megnyugtatni. A szoptatástól is tartok, hogy lesz-e elég tejem, fájni fog a mellem és ezért nem fogom tudni szoptatni... Ezeknek a félelmeknek az ellenére viszont várom már hogy megszülessen, mert tudom hogy nehéz feladat, de az életben a legszebb.
Volt már más is így? Elfog múlni, ha megszülök? A terhesség alatt fog változni valami, ha elkezd mozogni a kisbabám?
Ha mozogni fog, nem biztos, de ha megszületik, muszáj lesz felvenned, pelenkáznod és etetned, nem lesz lehetőséged azon gondolkodni, hogy mered-e, vagy menni fog-e.
Egyébként ezek irreális félelmek, mindenki meg tudja csinálni. Lehet nehéz lesz, de olyan nem lesz, amit nem tudsz. Nyugi.
#4vagyok.
Menni fog ,akartam írni 😀
Pelenkázni megtanítanak, fürdetni nem nehéz, csak a vízbe kell tartani, elaludni elalszik szopi közben. :) Fel mered venni, mert olyan idegesítően sír és annyira szeretnél neki segíteni, hogy bele se gondolsz majd, milyen picike. Én sosem mertem más babáját megfogni, de az enyémmel el se gondolkoztam rajta. :) A szoptatás, ha jól csinálod, nem fáj, pedig nekem pl iszonyat érzékeny a mellem, mégsem fáj. Tök kellemes érzés.
Nyugodj meg és örülj a kismanónak, csodás lesz, ha a kezedben tartod pár hónap múlva. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, most kicsit megnyugodtam! :)
#3. Nagyon szépen köszönöm:))
#6. Én is így gondolom:)
#9. Semmi gond:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!