Genetikai tesztet nem kell csináltatni ha a doki szerint nem indokolt?
12 hetesen megcsináltattam a kombinált tesztet, 1:800 lett az eredmény, ami közepes kockázat down korra. Kérdezte a doki, védőnő szeretnék -e Prena
tesztet 75ezerért így 33 évesen, a nemét is biztosra megtudhattuk volna vele. De nem kötelező és nem is éreztem szükségét.
Nem éppen, csak arra vagyok kíváncsi hogy más akinek szintén nem ajánlotta a doki, megcsináltatta-e vagy sem.
Mennyire fontos és megbízható ez a teszt, hogy ha nem indokolt akkor mennyire fontos ezt megcsinálni. Egyébként bízom az orvosomban, ő csinálta az inszemet ami elsőre sikerült :)
Hány hetes vagy? Mert genetikai uh az kötelező, amikor is megnézik a tarkóredő vastagságát. Ha normálisnak lát az orvos mindent, akkor nem indokolt.
DE pl. én ettől függetlenül a kombi tesztet megcsináltattam, ami csak rémisztgetésre jó, mert egy arányszámot ad. Kijött a 3 kórra 1:1000 arány. Én 28 vagyok, más kortársaimnak 1:50000 eredmények jöttek ki, így megijedtem halálosan. A doki azt mondta, hogy ha megnyugtat, és az anyagiak is engedik, csináltassam meg a PrenaTestet, ami csupán egy vérvétel, de 99.8%-os biztonságot ad (165.000 Ft). Megcsináltattam, kiderült hogy egy teljesen egészséges kislány :)
Szóval én ultrahangra mennék a helyedben, egy jó szakemberhez, és ha ő nem lát semmit, a kombi tesztet hanyagolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!